Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαφλέσσας: Η οργισμένη αντίδραση του Παπαμιχαήλ όταν γιουχάισαν την ταινία

Παπαφλέσσας: Η οργισμένη αντίδραση του Παπαμιχαήλ όταν γιουχάισαν την ταινία

«Μίσησα την οργανωμένη οχλαγωγία του Φεστιβάλ. Εκείνων που μετέτρεψαν την αίθουσα σε εξέδρα γηπέδου. Ντροπή τους τέτοια ασέβεια»

Μια άγνωστη ιστορία για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ είχε δημοσιεύσει παλιότερα ο σπουδαίος δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος. Μια ιστορία για την οργισμένη αντίδραση του σπουδαίου ηθοποιού όταν κάποιοι γιούχαραν την ταινία Παπαφλέσσας στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Σύμφωνα με τις πηγές, στις 22 Σεπτεμβρίου 1971 ήταν η μέρα προβολής της ταινίας της Φίνος Φιλμς και του Τζέιμς Πάρις «Ο Παπαφλέσσας», στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Από νωρίς το πρωί το κοινό είχε κατακλύσει τα ταμεία προκειμένου να αγοράσει ένα εισιτήριο για να δει την πολυαναμενόμενη ταινία με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Όλοι οι συντελεστές και οι ηθοποιοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μαζί με τον κόσμο περίμεναν για να εισέλθουν στην αίθουσα ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μάλιστα όταν έφτασε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τη σύζυγό του, Αλίκη Βουγιουκλάκη, το κοινό τον αποθέωσε. Ο Τύπος της εποχής έγραφε χαρακτηριστικά ότι εκείνη την ημέρα έκλεψε τη δόξα από την Αλίκη, και για πρώτη φορά το χειροκρότημα ήταν πολύ πιο έντονο για τον πρωταγωνιστή.

Άλλωστε το ποιος από τους δύο θα προκαλούσε τα πιο πολλά χειροκροτήματα στις κοινές εμφανίσεις τους ήταν το αγαπημένο θέμα του Τύπου.

Πολλοί δημοσιογράφοι μάλιστα υποστήριζαν ότι η Βουγιουκλάκη αναγκάστηκε να πάρει ηρεμιστικό για να ξεπεράσει το γεγονός ότι το κοινό αποθέωσε τον σύζυγό της και όχι εκείνη. Ειδήσεις που ήταν αδύνατο να διασταυρωθούν, αλλά ο κόσμος τις διάβαζε με μανία.

Όταν ξεκίνησε η προβολή της ταινίας, το κλίμα άλλαξε. Μια ομάδα θεατών άρχισε τα γιουχαΐσματα και τις κοροϊδίες σε βάρους του Παπαμιχαήλ, του Φίνου και του παραγωγού Τζέιμς Πάρις.

——————————————————————————

Στα Νέα Σαββατοκύριακο:

Παπαφλέσσας

Μια ηγετική μορφή της Επανάστασης.

Η πορεία του ως καλόγερου, η δράση του ως Φιλικού.

Ενα νοσταλγικό ταξίδι στα αναγνώσματα των παιδικών μας χρόνων, σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση!

————————————————————————————————————

Η προβολή δεν διακόπηκε, αλλά ο πρωταγωνιστής έγινε έξαλλος με τη συμπεριφορά του κοινού.

«Μίσησα την οργανωμένη οχλαγωγία του Φεστιβάλ. Εκείνων που μετέτρεψαν την αίθουσα σε εξέδρα γηπέδου. Ντροπή τους τέτοια ασέβεια», είπε ο Παπαμιχαήλ στον δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο. Ο ηθοποιός δεν μπορούσε να κρύψει την πικρία του. Ο ρόλος του Παπαφλέσσα είχε χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως ο «καλύτερος της καριέρας του», ενώ η ταινία είχε θεωρηθεί «υπερπαραγωγή» για τα δεδομένα της εποχής, αφού είχε κοστίσει 12 εκατομμύρια δραχμές. Στις γυρίσματα είχαν συμμετάσχει 3000 στρατιώτες που πήραν μέρος στις κινηματογραφικές μάχες. Η απογοήτευσή του ηθοποιού ήταν τόσο μεγάλη που δεν δίστασε να ζητήσει και την κατάργηση του θεσμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

«Δεν σεβάστηκαν τίποτε. Εξεπλάγην. Επρόκειτο για ένα φαιδρό συρφετό αγέλης, φανατικών της εξέδρας. Καφενόβιους. Ήρθαν με σκοπό να μετατρέψουν το Φεστιβάλ σε εμποροπανήγυρη. Για αυτό είναι προτιμότερο να καταργηθεί», υπογράμμιζε ο ηθοποιός. Η συνέντευξη Παπαμιχαήλ στο Δ. Λυμπερόπουλο στην εφημερίδα »Απογευματινή».

Παρά τα επεισόδια και την αγανάκτηση του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η ταινία «Παπαφλέσσας» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Φεστιβάλ. Επίσης κέρδιζε τα βραβεία «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» και «Αρτιότερης Παραγωγής», ενώ δόθηκε και «Τιμητική Διάκριση» στο Δημήτρη Φωτόπουλο για τη συμβολή του.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024