
Ζέττα Μακρή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο
Η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι εξελίχθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία
Το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.
Η ίδια επεσήμανε ότι εξελίχθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία με την υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους μαθητές επισημαίνοντας ότι ήταν λύση επιβεβλημένη η επαναφορά στη δια ζώσης εκπαίδευση.
«Σχεδόν καθολικά, η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή» τόνισε, λέγοντας ότι «οι αρνητές βαίνουν εξαφανιζόμενοι», είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,9.
Για το αν υπήρχαν αντιδράσεις από γονείς, η κ. Μακρή είπε ότι υπήρχε μια μήνυση στην Κρήτη, ενώ διευκρίνισε ότι εάν εκπαιδευτικός, εφαρμόζοντας τον νόμο, μηνυθεί τα δικαστικά έξοδα καλύπτονται από την πολιτεία.
Για το ένα τεστ που θα ισχύσει από εβδομάδα, εξήγησε ότι επειδή υπήρχε το διάστημα των 15 ημερών στο οποίο δεν γίνονταν τεστ αυτοδιάγνωσης, κρίθηκε σκόπιμο την πρώτη εβδομάδα να είναι δύο τα τεστ για να είναι διασφαλισμένη η δημόσια υγεία.
- Η Γαλλία περιορίζει τις τηλεφωνικές πωλήσεις εταιρειών
- Φωτιά σε εργοστάσιο στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας
- Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς θα μπορούσε ο πλούτος που δημιουργεί να κατανεμηθεί σε όλους τους Αμερικανούς
- «Ροντέο» σε αγώνα γυναικών στη Βραζιλία: Παίκτρια εκτός εαυτού, κλώτσησε στο κεφάλι αντίπαλό της! (vid)
- Γιορτή σήμερα 28 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]




