
Μαρτυρία Έλληνα από το Τελ Αβίβ: Νιώθεις φόβο γιατί ακούς τις αναχαιτίσεις των ρουκετών – Είναι τρομακτικό
«Στο νοτιοανατολικό Τελ Αβίβ είναι πιο κρίσιμη η κατάσταση. Οι ντόπιοι όμως μας καθησυχάζουν πως μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ηρεμήσει», είπε σε συνέντευξη που έδωσε ο πολιτικός μηχανικός, Νικόλας Καψάλης, ο οποίος μαζί με την οικογένεια του ζουν την ανάφλεξη των συγκρούσεων στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες
«Δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα να ξυπνάς στη μία το πρωί από τον συναγερμό και να πρέπει μέσα σε ενάμισι λεπτό να βρεθείς στο καταφύγιο», είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο πολιτικός μηχανικός, Νικόλας Καψάλης, ο οποίος μαζί με την οικογένεια του ζουν την ανάφλεξη των συγκρούσεων στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.
Ο κ. Καψάλης βρίσκεται στην ισραηλινή πρωτεύουσα εδώ και λίγους μόνο μήνες και για πρώτη φορά αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση. «Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο βράδια δεν έχουμε κοιμηθεί πολύ καλά. Νιώθεις τον φόβο γιατί ακούς τις αναχαιτίσεις των ρουκετών. Εμείς σαν οικογένεια προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην κόρη μου για να μη καταλάβει τίποτα. Είναι τρομακτικό», ανέφερε ο πολιτικός μηχανικός, οποίος σκέφτεται μέχρι και να στείλει την οικογένεια του πίσω στην Ελλάδα.
Κατά την εμπειρία του, οι δύσκολες ώρες είναι οι βραδινές, καθώς το πρωί πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους ή κάνουν τα ψώνια τους. «Στο νοτιοανατολικό Τελ Αβίβ είναι πιο κρίσιμη η κατάσταση. Οι ντόπιοι όμως μας καθησυχάζουν πως μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ηρεμήσει».
Μάλιστα, ο κ. Καψάλης περιέγραψε όλη τη διαδικασία που ζει ένας κάτοικος του Ισραήλ αυτές τις ημέρες, όπως και τη χρησιμότητα των καταφυγίων σε κάθε κτίριο και γειτονιά.
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division







