Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Υγείας προς Τσίπρα: Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν συστήνονται από τον ΠΟΥ

Υπ. Υγείας προς Τσίπρα: Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν συστήνονται από τον ΠΟΥ

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το υπουργείο Υγείας με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σχετικά με τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία του κοροναϊού.

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το υπουργείο Υγείας με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σχετικά με τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία του κοροναϊού.

Εμπαίζει και αποπροσανατολίζει

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης τόνισε ότι «επέμεινε λανθασμένα μόνο στο εμβόλιο και όχι στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα».

Για εμπαιγμό και αποπροσανατολισμό των πολιτών κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείο Υγείας τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

«Κατά την προσφιλή και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19.

»Μετά το «εμπόριο ελπίδας» με ένα «εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί», τις προφητείες για αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και το «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων, ο κ. Τσίπρας τώρα ανακάλυψε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που τάχα δεν χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα

»Τον ενημερώνουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

»Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε ότι η πανδημία δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα».

Λανθασμένη επιμονή στο εμβόλιο και όχι στη φαρμακευτική προσέγγιση

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει για πολύ μεγάλα λάθη και μεγάλες ανεπάρκειες την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «το μοντέλο του lockdown σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αποτυχημένο», ενώ χαρακτήρισε ασυγχώρητο λάθος της κυβέρνησης τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ και τον μη σωστό επιδημιολογικό έλεγχο.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ακόμη ότι πέρα από τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό – τους οποίους όπως είπε δεν χρεώνει στην κυβέρνηση καθώς το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό – επέμεινε λανθασμένα μόνο στο εμβόλιο και όχι στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα.

«Είμαστε χειρότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και από τις χώρες με τις χειρότερες απώλειες ανά 100.000 πληθυσμού. Στους 1.000 συμπολίτες μας, ένας έχει χάσει τη ζωή του τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε λόγο δε για συλλογική ευρωπαϊκή ευθύνη στο ζήτημα της καθυστέρησης των εμβολιασμών και μίλησε για αδυναμία της ευρωπαϊκής ηγεσίας να αντιληφθεί ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024