Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολοράντο: Είχαν μετατρέψει σε μούμια το πτώμα αρχηγού αίρεσης και το είχαν στολίσει με φωτάκια και γκλίτερ

Κολοράντο: Είχαν μετατρέψει σε μούμια το πτώμα αρχηγού αίρεσης και το είχαν στολίσει με φωτάκια και γκλίτερ

Η αρχηγός της αίρεσης που αποκαλούνταν «Η Αγάπη Νίκησε» βρέθηκε νεκρή, μουμιοποιημένη και… στολισμένη σε έναν αυτοσχέδιο βωμό

Εισαγγελείς συνέλαβαν επτά άτομα μετά τον εντοπισμό του μουμιοποιημένου πτώματος της αρχηγού μιας πνευματιστικής οργάνωσης που ονομαζόταν «Η Αγάπη Νίκησε», το οποίο μάλιστα είχαν στολίσει με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και γκλίτερ, και το είχαν τοποθετήσει σε αυτοσχέδιο βωμό σε σπίτι του νότιου Κολοράντο.

Η 45χρονη Έιμι Κάρλσον, που ήταν γνωστή ως «Μητέρα Θεός» ανάμεσα στους ακολούθους της, βρέθηκε νεκρή σε ένα σπίτι στη μικροσκοπική επαρχιακή πόλη του Μόφατ στις 28 Απριλίου, σύμφωνα με την αστυνομία. Καθένας από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με την βεβήλωση πτώματος, αλλά και κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών.

Το γραφείο του ιατροδικαστή δεν έχει καταστήσει γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Ένας από τους ακολούθους της, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι μπήκε στην αίρεση επειδή χρειαζόταν έναν χώρο για να μείνει και ανακάλυψε το πτώμα σε ένα υπνοδωμάτιο επιστρέφοντας στο σπίτι από ένα ταξίδι του στο Ντένβερ. Κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι πιστεύει πως η οργάνωση έφερε το πτώμα της Κάρλσον στο σπίτι του από την Καλιφόρνια.

«Η μουμιοποιημένη σορός φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί επάνω σε κάποιο ειδος βωμού» και «μοιάζει να έχει στολιστεί με κάποιο είδος makeup με γκλίτερ γύρω από τα μάτια», σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε SUV που βρισκόταν στην ιδιοκτησία και ανέφεραν ότι το πίσω κάθισμα ήταν ριγμένο σε θέση που «συνάδει με την μεταφορά μιας μουμιοποιημένης σορού».

Δυο παιδιά, ένα 13χρονο κορίτσι και ένα δίχρονο αγόρι, βρίσκονταν στο σπίτι όταν κατέφτασαν οι δυνάμεις της αστυνομίας, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα εξηγεί τις κατηγορίες περί κακοποίησης παιδιών.

Ο ακόλουθος που κατήγγειλε την ύπαρξη του πτώματος δήλωσε επίσης στους ερευνητές ότι δεν του επέτρεψαν να φύγει από το σπίτι μαζί με τον γιο του, οδηγώντας σε κατηγορία για παράνομη παρακράτηση εις βάρος ενός από τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το γραφείο του σερίφη έχει λάβει «πολλαπλές καταγγελίες» από οικογένειες σε όλη τη χώρα που υποστηρίζουν ότι η οργάνωση «Η Αγάπη Νίκησε» κάνει πλύση εγκεφάλου σε πολίτες και τους αποσπά χρήματα.

Οι ακόλουθοι της Κάρλσον πιστεύουν ότι ήταν σε θέση να επικοινωνεί με αγγέλους και ότι τους οδηγούσε σε κάποιου είδους μεγάλη αφύπνιση, σύμφωνα με την Denver Post. Η οργάνωση, που εμφανίστηκε στο νότιο Κολοράντο το 2018, προσφέρει «συνεδρίες πνευματιστικής ενστικτώδους ανάτασης» και πουλά προϊόντα πνευματικής θεραπείας στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024