Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Το αντισημιτικό τραγούδι του για την Ιερουσαλήμ με εικόνες από την Οθωμανική κατοχή της

Ερντογάν: Το αντισημιτικό τραγούδι του για την Ιερουσαλήμ με εικόνες από την Οθωμανική κατοχή της

Παρά την έκδηλη υποστήριξή του Ερντογάν «στην ανεξαρτησία των Παλαιστινίων» σε πολλές από τις φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ εμφανίζονται σημαίες με την ημισέληνο και το αστέρι από τις αρχές του εικοστού αιώνα

Ένα τραγούδι με έντονα ισλαμικό και αντισημιτικό περιεχόμενο επέλεξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Ισραήλ. Στην ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν -με τον τίτλο «Τρομοκρατία του Ισραήλ» και hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ- ο Ερντογάν τραγουδάει υπό τον ήχο παραδοσιακής τουρκικής μουσικής τους εξής στίχους:

«Έι Ιερουσαλήμ, έι το άρωμα των προφητών/ Έι η αυλή, πιο κοντινή αυλή στους ουρανούς/ Έι το μαργαριτάρι των πόλεων! Έχουν πόνο οι πέτρες του δρόμου, όπως και ο ήχος του μουεζίνη/ Έι Ιερουσαλήμ η πιο πονεμένη πόλη, ποιος σταματάει τον εχθρό για σένα/ Έι το κολιέ των θρησκειών, ποιος σβήνει τα αίματα από τους τοίχους; Ποιος σώζει τον Ιησού από αυτούς που τον δολοφόνησαν; Ποιος σώζει την ανθρωπότητα/ Έι Ιερουσαλήμ! Έι πόλη μου! Έι αγάπη μου!»

Ωστόσο, παρά την έκδηλη υποστήριξή του Ερντογάν «στην ανεξαρτησία των Παλαιστινίων» σε πολλές από τις φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ εμφανίζονται σημαίες με την ημισέληνο και το αστέρι από τις αρχές του εικοστού αιώνα, όταν η Ιερουσαλήμ και ολόκληρη η Παλαιστίνη ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι ενδέχεται να προκαλέσει καχυποψία στους Άραβες έναντι της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε υπό τον έλεγχο της την Ιερουσαλήμ και μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής από το 1516 έως το 1917. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Μεγάλη Βρετανία πήρε τον έλεγχό της έως την ανακήρυξη του Ισραήλ ως ανεξάρτητου κράτους το 1948.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024