Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άρης – Παναθηναϊκός 0-0: «Χ»-αμένοι οι «κιτρινόμαυροι»

Άρης – Παναθηναϊκός 0-0: «Χ»-αμένοι οι «κιτρινόμαυροι»

Η ομάδα του Μάντζιου έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο , ήταν καλύτερος στο δεύτερο από τον ψυχωμένο Παναθηναϊκό, που άντεξε όμως με δέκα παίκτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και το αριθμητικό του πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Πούγγουρα στο 72ο λεπτό και έχασε την ευκαιρία να πετύχει την τρίτη του νίκη στα Play Off. Το τελικό 0-0 αφήνει σίγουρα ικανοποιημένο τον Παναθηναϊκό, που στο πρώτο παιχνίδι στην μετά …Μπόλονι εποχή , κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Η αναμέτρηση μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας , ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, παρά, όμως, την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων.

Ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα παρέταξε ο προπονητής του Άρη, Άκης. Ο Έλληνας τεχνικός άφησε το σύστημα 3-4-3 με το οποίο είχε αγωνιστεί η ομάδα του στη Τούμπα και επέστρεψε στο 4-2-3-1. Αφήνοντας, πάντως, στον πάγκο τον Γκάμα, ενώ ο Δεληζήσης επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας και ο Μάνος στη κορυφή της επίθεσης. Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, στο πρώτο παιχνίδι της μετά … Μπολόνι εποχής, παρέταξε σχήμα με τους Μακέντα και Καρλίτος στην ενδεκάδα. Ακόμα, o Σανκαρέ αγωνίστηκε δίπλα στον Αλεξανδρόπουλο στα χαφ, καθώς ο Μαουρίτσιο δεν ήταν έτοιμος να παίξει 90 λεπτά.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά, προκειμένου να εμποδίσουν την εκατέρωθεν ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το παιχνίδι ήταν νευρικό στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες των δυο αντιπάλων να κάνουν πολλά λάθη, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στη συνέχεια να πάρουν τη κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν τη πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 13΄, όταν μετά από σέντρα σουτ του Μπερτόλιο, ο Μάνος δεν κατάφερε να φτάσει με προβολή τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και να τη στείλει στα δίχτυα της εστίας του Διούδη. Στο 19΄ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει, όταν ο Καρλίτος σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Κούεστα μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 25ο λεπτό ο Χατζηγιοβάννης έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν και πλάσαρε μέσα από την μεγάλη περιοχή τον Κουέστα, όμως, ο Σάσα με προβολή έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ανέβασε ρυθμούς ο Άρης

Ο Άρης προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως  από αριστερά με τους Γκάνεα και Μπερτόλιο, ενώ ο Παναθηναϊκός από τα δεξιά, με τους Μολό και Χατζηγιοβάννη. Στο 34΄οι γηπεδούχοι απείλησαν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι τον Διούδη, όταν ο Σάσα σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα, όμως, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ματέο Γκαρσία να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως , τελικά η μπάλα κατέληξε κόρνερ από την παρέμβαση του Μολό.

Τεράστιες ευκαιρίες με Μανσίνι

Στο 42ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ματέο Γκαρσία και Σάσα, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα από αριστερά και ο Μανσίνι μόνος απέναντι στον Διούδη σούταρε δυνατά, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία και κατέληξε άουτ. Δευτερόλεπτα μετά τη έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βγήκε και πάλι τετ α τετ με τον Διούδη, μετά από κεφαλιά -πάσα του Μάνου, όμως, πλάσαρε άστοχα.

Αναγκαστική αλλαγή ο Σένκεφελντ

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και άσκησε πίεση στον Παναθηναϊκό. Ο Σένκεφελντ στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στο 50ο λεπτό και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σάντσες να περνάει στη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι από το πρώτο μισό της αναμέτρησης και περιόρισαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε παθητικό ρόλο. Στο 64ο λεπτό ο τεχνικός των φιλοξενούμενων πέρασε στο παιχνίδι τους Μαουρίτσιο και Ιωαννίδη και ο Μάντζιος απάντησε με την είσοδο του Γκάμα.

Στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκάμα. Ο Διούδης , όμως, πετάχτηκε στο δεξί «γάμα» της εστίας του και έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Αποβολή του Πούγγουρα

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Πούγγουρα. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού έπιασε από τον λαιμό τον Μανσίνι και τον πέταξε στο έδαφος, με τον διαιτητή Βαντ να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Παναθηναϊκού.  Στο 77ο λεπτό ήταν η σειρά του Άρη να κάνει αναγκαστική αλλαγή, με τον Μπρούνο να παίρνει τη θέση του τραυματία Μανσίνι. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο Διούδης έσωσε την ομάδα του, αποκρούοντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γκάνεα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα , Σάκιτς (84′ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα,  Ματίγια, Σάσα, Μπερτόγλιο (64′ Γκάμα), Μαντσίνι (79′ Μπρούνο), Γκαρσία,  Μάνος

Παναθηναϊκός: ( Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (53′ Σάντσες), Πούγγουρας, Χουάνκαρ,  Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (75′ Μπουζούκης), Βιγιαφάνες,  Καρλίτος (63′ Μαουρίτσιο), Χατζηγιοβάνης (63′ Ιωαννίδης), Μακέντα (75′ Καραγιάννης)

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024