Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΜέΡΑ25: Το ν/σ Χατζηδάκη είναι κόλαση για τους εργαζόμενους

ΜέΡΑ25: Το ν/σ Χατζηδάκη είναι κόλαση για τους εργαζόμενους

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου ικανοποιούν τα πιο τρελά όνειρα του ΣΕΒ, της εργοδοσίας και της τρόικας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας φέρνει κόλαση για τους εργαζόμενους και μας γυρίζει αιώνες πίσω τονίζει το ΜέΡΑ25. Μάλιστα σχολιάζοντας την παρουσίαση που έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο είναι χειρότερο από το αναμενόμενο.

Ούτε στα πιο τρελά όνειρα της τρόικας και του ΣΕΒ

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη επισημαίνει ότι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου ικανοποιούν τα πιο τρελά όνειρα του ΣΕΒ, της εργοδοσίας και της τρόικας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Με σύνθημα «δύναμη στον εργαζόμενο» και χωρίς καμία ντροπή, παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Εργοδοσίας του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χατζηδάκης το νομοσχέδιο έκτρωμα της Κυβέρνησης της ΝΔ για τα εργασιακά.

»Το νομοσχέδιο αυτό, φαίνεται πως τελικά είναι χειρότερο και από το αναμενόμενο, αφού δεν επιτίθεται μόνο στο 8ώρο, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά καταργεί και επισήμως πλέον το ΣΕΠΕ και την απεργία.

»Ούτε στα πιο τρελά όνειρα της τρόικας, του ΣΕΒ, της εργοδοσίας και της ολιγαρχίας δίχως σύνορα, δεν θα μπορούσε να δει κανείς την κατάργηση του 8ώρου, της προσαυξημένης πληρωμής των υπερωριών, κάθε Κυριακάτικης αργίας, του δικαιώματος της απεργίας, του ΣΕΠΕ (που θα γίνει ανεξάρτητη αρχή στα πρότυπα της ΑΑΔΕ μας απείλησε ο κ. Χατζηδάκης), ακόμα και των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας για να γίνουν όλες ατομικές, αλλά και τη δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών (τακτικές άλλωστε που εφαρμόζει και η Κυβέρνηση στο δημόσιο έναντι των υγειονομικών).

Επιτίθεται με μανία στα εργασιακά δικαιώματα

»Η Κυβέρνηση με επιχείρημα τον εκσυγχρονισμό και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας προς όφελος υποτίθεται των εργαζομένων, επιτίθεται με μανία ακόμα και στα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που είχαν απομείνει από την 11ετή πλέον επέλαση των μνημονίων.

»Δεν διστάζει μάλιστα στο αφήγημά της αυτό, να παρουσιάσει ξαναζεσταμένες συνταγές, όπως την λεγόμενη ψηφιακή κάρτα, για να μας πείσει ότι οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι πρέπει να την ευγνωμονούν κιόλας που θα δουλεύουν 10ώρα, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς καμία πρόνοια και καμία απολύτως προστασία απέναντι στις εργοδοτικές ορέξεις που θα αντιμετωπίσουν.

»Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή, τόσο με παρέμβαση του Τομέα Εργασίας του κόμματος, όσο και με την πιο πρόσφατη κατάθεση της θέσης του ΜέΡΑ25 για τα εργασιακά και την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της κατάργησης των ενοικιαζόμενων και εργολαβικών ή κοινωφελών – στο δημόσιο – εργαζομένων λάστιχο, αντιστέκεται και θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στον εργασιακό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έρχεται να επιτείνει τα όσα η προηγούμενη Κυβέρνηση Τσίπρα, όπως και όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις διαχρονικά και με συνέπεια διέπραξαν σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

»Στην κόλαση που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να μην ψάχνει συνενόχους ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης, θα μας βρουν όλες και όλους απέναντι – μέσα και έξω από τη Βουλή – μαζί με ολόκληρη την κοινωνία που δεν θα τους επιτρέψει να μας γυρίσουν αιώνες πίσω».

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024