Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με το έγκλημα κυνηγάει τους πολίτες

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με το έγκλημα κυνηγάει τους πολίτες

«Τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα ξεσαλώνει, έχουμε μία κυβέρνηση που βάζει την αστυνομία να ασχολείται με το αν οι πολίτες έχουν στείλει sms και με το να κυνηγάει κόσμο στις πλατείες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα ξεσαλώνει, έχουμε μία κυβέρνηση που βάζει την αστυνομία να ασχολείται με το αν οι πολίτες έχουν στείλει sms και με το να κυνηγάει κόσμο στις πλατείες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Έπρεπε να έχει φύγει από τη θέση του

«Η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα. Από όταν ανέλαβε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει φτιάξει τρία σώματα στην αστυνομία αποκλειστικά από ειδικούς φρουρούς, ανθρώπους χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση -ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος- ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μια υποβάθμιση των σχολών της αστυνομίας», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Σημείωσε επίσης ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει από τη θέση του, καθώς είναι ο άνθρωπος που έχασε μέσα απ’ τα χέρια του τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, τον οποίο ακόμα δεν έχουν συλλάβει».

«Τη στιγμή που η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες της ΕΕ στην αναλογία αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «αντί η κυβέρνηση να στρέφει την αστυνόμευση σε περιοχές που υπάρχει η εγκληματικότητα, έχουμε την αστυνομία να φυλάει τον κ. Φουρθιώτη -και να ισχυρίζεται ψευδώς κιόλας στην αρχή ότι δεν το κάνει, για να το αναιρέσει στη συνέχεια».

Μαφιόζικες δολοφονίες μέρα μεσημέρι

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε ζήσει μία σειρά από μαφιόζικες δολοφονίες μέρα μεσημέρι», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ σοβαρό σε μια ευρωπαϊκή χώρα να δολοφονείται μέρα μεσημέρι δημοσιογράφος έξω από το σπίτι του, ο Γιώργος Καραϊβάζ. Το έγκλημα αυτό είναι και χτύπημα στην ίδια την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία».

Ποινικοί κώδικες

Αναφερθείς στο θέμα των ποινικών κωδίκων, υπογράμμισε ότι «οι ποινές που ισχύουν στην Ελλάδα είναι από τις αυστηρότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Οι ποινικοί κώδικες βέβαια, ανήκουν πλέον στη ΝΔ που, όταν ήρθε στην κυβέρνηση, έκανε τις αλλαγές που επιθυμούσε», είπε. «Ωστόσο, αυτό που άλλαξε στους κώδικες ήταν να χαλαρώσει τις ποινές για τραπεζικά στελέχη», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης άλλωστε, οι Financial Times έγραψαν ότι η χώρα μετατράπηκε σε πλυντήριο μαύρου χρήματος. Και, όπως είναι γνωστό, μαύρο χρήμα υπάρχει από το οργανωμένο έγκλημα», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «την περίοδο 2015-2019 η εγκληματικότητα στην Ελλάδα μειώθηκε και βρισκόταν κάτω από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024