
Σλοβακία: AstraZeneca μόνο για όσους έκαναν ήδη την πρώτη δόση
Το υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλεται η χρήση του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19 για τους ανθρώπους εκείνους που ανέμεναν να λάβουν την πρώτη δόση.
Το υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλεται η χρήση του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19 για τους ανθρώπους εκείνους που ανέμεναν να λάβουν την πρώτη δόση.
Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο για όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και περιμένουν την δεύτερη. Πρόσθεσε ότι εξετάζει διάφορες εναλλακτικές για το πώς θα προχωρήσει η εκστρατεία ανοσοποίησης.
Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού την περασμένη εβδομάδα ο κρατικός οργανισμός φαρμάκων της Σλοβακίας ανέφερε ότι ο θάνατος μιας 47χρονης γυναίκας ενδέχεται να συνδέεται με το εμβόλιο.
Η χορήγηση των πρώτων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca διακόπηκε και στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά, όμως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρουσιάζεται έλλειψη του συγκεκριμένου σκευάσματος, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, Τον Τομ ΜακΜίλαν, η τοπική κυβέρνηση δεν γνωρίζει προς το παρόν πότε θα παραλάβει τα επόμενα φορτία του εμβολίου αυτού όμως παραλαμβάνει «μεγάλες ποσότητες εμβολίων mRNA», δηλαδή τα σκευάσματα που παρασκευάζουν οι εταιρείες Moderna και Pfizer/BioNTech.
Την περασμένη εβδομάδα η Αλμπέρτα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από θρομβοεμβολή ενός ανθρώπου που είχε εμβολιαστεί με το AstraZeneca. Συνολικά στον Καναδά έχουν αναφερθεί τρεις θάνατοι. Όταν ρωτήθηκε αν η Αλμπέρτα αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου λόγω των ανησυχιών που εκφράζονται για τις παρενέργειές του, ο ΜακΜίλαν απάντησε ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε στα προβλήματα του ανεφοδιασμού.
Μέχρι σήμερα στην επαρχία αυτή έχουν χορηγηθεί περίπου 255.000 πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Οι εναπομείνασες 8.400 δόσεις θα χρησιμοποιηθούν για τους δεύτερους εμβολιασμούς.
Αυτήν την εβδομάδα οι τοπικές αρχές αναμένουν εξάλλου ότι θα παραλάβουν περισσότερες από 236.000 δόσεις εμβολίων τεχνολογίας mRNA.
- ΚΕΔΕ: Η ανανέωση των γενεών στη γεωργία αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της ελληνικής υπαίθρου
- Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Τα ποσά και ποιοι θα λάβουν τα vouchers
- Ακίνητα: Τα διαμερίσματα που κυριαρχούν στις αγοραπωλησίες – Οι top περιοχές
- Οχάιο: Σπίτι κολαστήριο για 16 παιδιά – Ζούσαν κλεισμένα σε ένα δωμάτιο για 4 χρόνια [εικόνες σοκ]
- Ο Δήμος Μαραθώνος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Τουρισμός & Real Estate: Επενδύοντας στο μέλλον του «Brand Ελλάδα»



