Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψαλτοπούλου: Ασφαλές το εμβόλιο της Astrazeneca

Ψαλτοπούλου: Ασφαλές το εμβόλιο της Astrazeneca

Όπως σημείωσε η κ. Ψαλτοπούλου, το πρόγραμμα των εμβολιασμών συνεχίζεται με ικανοποιητικά στοιχεία, καθώς σε περισσότερους από 500.000 εμβολιασμούς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που χρειάστηκαν εξέταση ως προς τις παρενέργειες που υπήρξαν

Στο πρόγραμμα εμβολιασμών και τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν απέναντι στην πανδημία αναφέρθηκε μιλώντας στο «LIVE NEWS» η παθολόγος και καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Όπως σημείωσε η κ. Ψαλτοπούλου, το πρόγραμμα των εμβολιασμών συνεχίζεται με ικανοποιητικά στοιχεία, καθώς σε περισσότερους από 500.000 εμβολιασμούς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που χρειάστηκαν εξέταση ως προς τις παρενέργειες που υπήρξαν.

«Τα τελευταία δεδομένα μας δείχνουν ότι το εμβόλιο της Astrazeneca είναι ασφαλές. Τα περιστατικά μετριώνται σε μονοψήφιο αριθμό στο ένα εκατομμύριο και οι ερευνητές προσπαθούν να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να βρουν τον τρόπο με τον οποίον θα προβλέψουν ποια άτομα θα είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα θρομβωτικού συνδρόμου» πρόσθεσε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή» ξεκαθάρισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να δούμε τα παραδείγματα των χωρών όπως το Ισραήλ και στην Αγγλία που βλέπουμε μονοψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά».

«Έχουμε μικρή εμβολιαστική κάλυψη αναλογικά, στις ηλικίες άνω των 60 ετών» υποστήριξε η κ. Ψαλτοπούλου, τονίζοντας ότι σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν οι μεγαλύτερες επιπτώσεις του κοροναϊού.

Δείτε αναλυτικά:

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024