Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο τελικός δεν μπορεί να γίνει Αύγουστο όπως ζητούν οι Τούρκοι

Γιατί ο τελικός δεν μπορεί να γίνει Αύγουστο όπως ζητούν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι επιμένουν να ζητούν τον τελικό του Champions League στη χώρα τους, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει τον Αύγουστο. Σενάριο που δεν μπορεί να σταθεί. Φαβορί το Γουέμπλεϊ με 22.000 κόσμο.

Το έχει η… μοίρα της Κωνσταντινούπολης. Ήταν εκείνη που είχε αναλάβει να διοργανώσει τον τελικό του Champions League του 2020. Δεν συνέβη, λόγω του κορωνοϊού, αφού η UEFA έστειλε το Final 8 στην Πορτογαλία. Οι Τούρκοι αδημονούσαν για τη φετινή σεζόν.

Όμως και πάλι φαίνεται πως θα μείνουν χωρίς τελικό. Η… ατυχία τους; Το γεγονός πως στον τελικό βρίσκονται δύο αγγλικοί σύλλογοι, σε μια περίοδο που η βρετανική κυβέρνηση έχει την Τουρκία στην κόκκινη ζώνη της λόγω του κορωνοϊού. Και ρητά απαγορεύει σε οποιονδήποτε να ταξιδέψει στη συγκεκριμένη χώρα.

Εδώ και μέρες οι φήμες πως η UEFA θα… πάρει τον τελικό από την Πόλη έδωσαν τη θέση τους στις πληροφορίες των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Ευρώπης. Και πια μοιάζει δεδομένο ότι ο τελικός δεν θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, όσο κι αν πιέζουν οι Τούρκοι για κάτι τέτοιο. Ακόμα και με λύσεις που δεν μπορούν να σταθούν. Όπως αυτή που αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Daily Sabah.

Τι γράφει; Πως η Τουρκία προτείνει να διεξαχθεί μεν ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη, πλην όμως να μεταφερθεί για τον… Αύγουστο, όταν και θα έχουν αρθεί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τη βρετανική κυβέρνηση. Κάτι, όμως, που είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί. Για πολλούς λόγους.

O πρώτος έχει να κάνει με τα προκριματικά. Δεν μπορούν να υπάρξουν προκριματικά Champions League χωρίς να έχει προκύψει ο νικητής του προηγούμενου. Για όσους δε θυμούνται, πέρσι πρώτα ολοκληρώθηκε το Champions League της σεζόν 2019-20 τον Αύγουστο και μετά ξεκίνησαν τα προκριματικά, που ήταν μονά. Αλλά πέρσι ήταν ακόμα πιο ειδικές οι συνθήκες. Τώρα, απλά και μόνο για να μείνει ένας τελικός σε μια συγκεκριμένη χώρα/πόλη, δεν θα μπορούσε η UEFA να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το EURO. Η UEFA δεν αφήνει… εκκρεμότητες. Για να πραγματοποιηθεί η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα υπόλοιπα.

Και φυσικά υπάρχει η μεταγραφική περίοδος και τα ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι. Αν ο τελικός γινόταν τον Αύγουστο, με τι ρόστερ θα παρατάσσονταν; Κι αν εν τω μεταξύ φύγουν 3-4 βασικοί, πόσο δίκαιο θα είναι; Αυτά τα έκανε η… ΕΠΟ με τον περσινό τελικό Κυπέλλου που κανείς δεν ήξερε με τι ρόστερ πρέπει να παίξουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Μεγάλο φαβορί το Γουέμπλεϊ με 22.000 φιλάθλους

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης που επί της ουσίας έβαλε… φωτιά στην έδρα του τελικού είναι προς όφελος και της ίδιας, αλλά και της UEFA. Και οι δύο πλευρές ήθελαν τελικό με κόσμο. Και το Γουέμπλεϊ, που πρότειναν οι Βρετανοί, μπορεί να φιλοξενήσει 22.000 φιλάθλους και από τις δύο ομάδες.

Οι Times έγραψαν χθες βράδυ ότι το Γουέμπλεϊ είναι πλέον το μεγάλο φαβορί, αφού ξεπεράστηκε και το… πρόβλημα που έλεγε πως την ίδια μέρα θα φιλοξενήσει τον τελικό των playoffs της Championship. Από τη στιγμή που υπάρχει το Γουέμπλεϊ και υπάρχουν και δύο αγγλικές ομάδες, είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Μια λύση που αρέσει και στην UEFA και στις ομάδες και φυσικά στη Βρετανία.

Υπάρχει και η επιλογή του «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Η Πορτογαλία φιλοξένησε και πέρσι τον τελικό, άρα γιατί όχι και φέτος. Αλλά και εδώ στο… ζύγι χάνει από το Γουέμπλεϊ. Στην Πορτογαλία δεν θα υπάρξει τόσος κόσμος όσο στο Γουέμπλεϊ. Και ο τελικός οδεύει προς το να γίνει 100% αγγλική υπόθεση. Μετά τις δύο ομάδες της Premier League να φιλοξενηθεί και στο ιστορικότερο γήπεδο της χώρας.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024