Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο στρατιωτικός νόμος του Ιράν στο στόχαστρο των ΛΟΑΤ για τη δολοφονία ενός γκέι από την οικογένειά του

Ο στρατιωτικός νόμος του Ιράν στο στόχαστρο των ΛΟΑΤ για τη δολοφονία ενός γκέι από την οικογένειά του

Σύμφωνα με ιρανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, ο Αλί σκοτώθηκε από τρεις συγγενείς του αφότου έλαβαν μία επιστολή που τους ενημέρωναν πως ο 20χρονος δεν έγινε δεκτός στο στρατό εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

Θύμα δολοφονίας από τρεις άνδρες έπεσε ο 20χρονος Αλιζέρα Αλί Φαζέλι Μονφαρεντ στο Ιράν επειδή αποβλήθηκε από το στρατό λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Σύμφωνα με ιρανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, ο Αλί σκοτώθηκε από τρεις συγγενείς του αφότου έλαβαν μία επιστολήαπό τον στρατό που τους ενημέρωνε πως ο 20χρονος δεν έγινε δεκτός εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

«Στις 7 μ.μ. την Τρίτη, ο Αλί  είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τη μητέρα του για τελευταία φορά », δήλωσε ο Αμπιάτ, ο στενότερος φίλος του Αλί στο IranWire.

«Τότε ήρθε ο αδελφός του και του ζήτησε να φύγουν με το πρόσχημα ότι ο πατέρας τους ήθελε να τους δει. Τον πήρε με το  αυτοκίνητο και τον οδήγησε έξω από την πόλη.»

Τα τρία μέλη της οικογένειάς του και ο Αλί πήγαν στο χωριό Borumi κοντά στην πρωτεύουσα του Ahvaz και εκεί δολοφόνησαν τον 20χρονο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ιστότοπος ειδήσεων Iran International που εδρεύει στο Λονδίνο έγραψε ότι «οι ακτιβιστές LGTB κατηγορούν τους νόμους και τους κανονισμούς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας του Ιράν για την υποτιθέμενη« δολοφονία τιμής» του Αλί στη νοτιοδυτική ιρανική πόλη του Ahvaz στις 4 Μαΐου.

Η ακτιβιστική ομάδα 6Rang, η οποία αγωνίζεται για τις λεσβίες και τους τρανσέξουαλ στο Ιράν έγραψε μια σειρά δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Αλί.

Η Iran International, ο τηλεοπτικός σταθμός περσικής γλώσσας που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε πως σύμφωνα με έναν Ιρανό ακτιβιστή, ο αδελφός του Αλί  και ακόμη δύο άνδρες τον σκότωσαν.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024