Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκαν για Πατέλη και Αχτσιόγλου

Γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκαν για Πατέλη και Αχτσιόγλου

Οι Αλέξης Πατέλης και Έφη Αχτσιόγλου ήταν για διαφορετικούς λόγους τα δύο πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι Αλέξης Πατέλης και Έφη Αχτσιόγλου ήταν τα δύο πρόσωπα που για διαφορετικούς λόγους πρωταγωνίστησαν στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η εθνική προσπάθεια και η μητέρα των μαχών

Οι δηλώσεις τόσο του στενού συνεργάτη και οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού όσο και της τομεάρχη Οικονομικών και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν απλά την αφορμή για να συγκρουστούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση γύρω από τα αφηγήματα τα οποία επιχειρούν να οικοδομήσουν.

Το μέγαρο Μαξίμου επενδύει πολιτικά στην διαχείριση της πανδημίας και προκειμένου να κρατά συσπειρωμένους τους ψηφοφόρους της ΝΔ θέλει να εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπονομευτή της «εθνικής προσπάθειας».

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε τις, αρνητικές για τους κατόχους διδακτορικού, δηλώσεις Πατέλη προκειμένου να τις εντάξει στην προσπάθεια που κάνει να κερδίσει μαζικά τη νεολαία αλλά και να ενισχύσει την αντιπαράθεση με τη ΝΔ γύρω από τα ζητήματα των κοινωνικών ανισοτήτων.

Επιμονή

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις, είναι πολύ χαρακτηριστική αφενός η επιμονή του μεν ΣΥΡΙΖΑ να αποδομήσει τον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και μετά τη συγγνώμη που ζήτησε για τις αρχικές του δηλώσεις και αφετέρου η ίδια επιμονή που επέδειξε η κυβέρνηση καθώς παρά τις διευκρινίσεις της Έφης Αχτσιόγλου, δεν σταμάτησε δια της κυβερνητικής εκπροσώπου να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά την κα Αχτσιόγλου να ζητήσουν συγγνώμη.

Φόντο όλων αυτών των αντιπαραθέσεων, για την κυβέρνηση αφενός είναι η έξοδος από το lockdown και την πανδημία, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ η «μητέρα των μαχών» για το επερχόμενο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Κυνική ομολογία και υπονόμευση

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρέσινγκ της κυβέρνησης στην Έφη Αχτσιόγλου για την «κυνική ομολογία» ότι η κρίση είναι ευκαιρία για την Αριστερά, συνδυάστηκε με δίδυμη επίθεση και προς την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή, η οποία υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ουρά της Ευρώπης στους εμβολιασμούς και «καταρρίπτεται το success story της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό».

«Όπως κυνικά ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου o ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία γιατί η «κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά». Αυτή την κεντρική στρατηγική υπηρετούν συντονισμένα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας διαρκώς την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα να αφήσει πίσω της την πανδημία.

»Ακριβώς σε αυτή τη λογική κινείται και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τα πραγματικά δεδομένα και προσαρμόζοντάς τα στην γκρίζα πραγματικότητα που προσπαθούν να διαμορφώσουν για τη χώρα υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια» ανέφερε σε σχόλιό της η ΝΔ.

Ιδεοληψία και διχασμός

Η κα Αχτσιόγλου έδωσε διευκρινίσεις παραθέτοντας το βίντεο με τις δηλώσεις της και τονίζοντας ότι πρόκειται για διαστρέβλωση και προπαγάνδα του μηχανισμού της ΝΔ ωστόσο η Αρισοτελία Πελώνη αντεπιτέθηκε καλώντας την κα Αχτσιόγλου να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας:

»Αντί της ντροπής, επιμένει στην έπαρση της δήθεν υπεράνω κριτικής ιδεολογική της άποψη που, ω του θαύματος, έπεσε θύμα προπαγάνδας» και κατέληξε στο ίδιο πνεύμα με την αρχική ανακοίνωση της ΝΔ.

«Ας μην το κουράζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα που τρέφεται από την ιδεοληψία που θέλει την κρίση ευκαιρία, όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το διχαστικότερο. Γι’ αυτό και η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία, όπως ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου, συμπυκνώνοντας τη συνολική στάση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια και καταστροφολογώντας εν μέσω πανδημίας.

»Διερωτήθηκε, άραγε, η πρώην υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πώς θα προσέλαβαν τα λόγια της όσοι πέρασαν και περνούν την περιπέτεια του κορονοϊού; Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα…».

Οι δήθεν άριστοι της δεξιάς

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τη συνέντευξη του Αλέξη Πατέλη ο οποίος υποστήριξε ότι για πολλές δουλειές το διδακτορικό «είναι και κάτι το αρνητικό» λέγοντας ότι «δε θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».

Η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για προσβολή των νέων επιστημόνων ως τεμπέληδων και απειλές ότι τους περιμένει η ανεργία ενώ  υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Πατέλη δείχνουν τις απόψεις τις Δεξιάς που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως κυβέρνηση «δήθεν αρίστων».

Μάλιστα παρά τη συγγνώμη του Αλέξη Πατέλη ο οποίος χαρακτήρισε λάθος και ατυχείς τις δηλώσεις του αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χαρακτηρίζοντας προσχηματική τη συγγνώμη του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να μισεί και να φοβάται τόσο πολύ τις νέες και τους νέους της χώρας της».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024