Sinopharm: Ο ΠΟΥ ενέκρινε το κινέζικο εμβόλιο
Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που παίρνει έγκριση από τον διεθνή οργανισμό και δεν παράγεται σε φαρμακοβιομηχανία της Δύσης.
Ο ΠΟΥ ενέκρινε το εμβόλιο Sinopharm, το πρώτο εμβόλιο που δεν παράχθηκε σε Δυτική φαρμακοβιομηχανία. Έχουν ήδη χορηγηθεί 65 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου σκευάσματος, σε μία σειρά από χώρες εκτός από τις Αφρικής, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής.
Χρησιμοποιείται ακόμα και στην Ευρώπη, σε χώρες εκτός ΕΕ αλλά και στην Ουγγαρία που είναι μέλος.
Οι πληροφορίες που έχουμε για το εμβόλιο είναι λίγες ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα η αποτελεσματικότητα του φτάνει στο 79%.
Διατηρείται σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου και ήδη έχουν χορηγηθεί 65 εκατομμύρια δόσεις του σκευάσματος.
Βρετανία: Όχι εμβολιασμούς με AstraZeneca στους κάτω των 40
Τη μη χρήση του εμβολίου της ΑΖ στις ηλικίες κάτω των 40 ετών συνέστησε η βρετανική ρυθμιστική αρχή αναφέροντας ότι σε αυτές τις ηλικίες θα πρέπει να προσφέρεται κάποιο άλλο εμβόλιο. Η σύσταση γίνεται λόγω των θρομβολιτικών επεισοδίων που έχουν καταγραφεί. Ενώ στον γενικό πληθυσμό η συχνότητα είναι 1 προς 100.000, στους κάτω των 40 τα επεισόδια είναι ένα ανά 60.000.
Παράλληλα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ερευνά περιστατικά του συνδρόμου Γκίγιεν Μπαρέ μετά από εμβολιασμό με ΑΖ. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο νευρικό και προκαλεί μερική παράλυση, που συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες έως λίγες εβδομάδες.
- Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Ελλάδα 2.0» – Η χαμένη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης
- Τζάκρη: Ακροδεξιός ολετήρας του ΕΣΥ ο Γεωργιάδης, τον ξέπλυνε ο Κασσελάκης – Δεν έχω συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ
- Φλόριντα: Αλιγάτορας κατασπάραξε 31χρονη σε ποτάμι – «Βιαστείτε, χάνει πάρα πολύ αίμα»
- Γάτα: Πώς μπορούμε να κερδίσουμε την αγάπη της; – Τα «αποδεικτικά στοιχεία»
- Δημοπράτηση έργου ανέγερσης του 7ου διθέσιου Νηπιαγωγείου από το Δήμο Μυτιλήνης
- Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στο Μπανγκλαντές
- «Τρέλα» στο Μεξικό για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ: Πάρτι από 150.000 οπαδούς στους δρόμους (vids)
- Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου παρουσίασε το υπό κατασκευή, πρώτο κτήριο μηδενικών εκπομπών στη Λέσβο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442