Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Xιμένεθ: «Να μην συνηθίσουμε την απώλεια των ντέρμπι»

Xιμένεθ: «Να μην συνηθίσουμε την απώλεια των ντέρμπι»

Τι δήλωσε ενόψει Παναθηναϊκού ο Ισπανός τεχνικός

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη Νοvaγια το κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, το πλάνο με τον ΠΑΟΚ που δεν βγήκε, τα 44 γκολ παθητικό, τον Μάνταλο και το κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό. O Ισπανός τεχνικός στάθηκε στην ανάγκη να αποβάλει η Ένωση την «κατάρα» των ντέρμπι και να κάνει επιτέλους μια νίκη, σε ένα ματς με μεγάλη βαθμολογική σημασία.

«Οι ήττες ψυχολογικά επηρεάζουν πάρα πολύ και πολύ περισσότερο όταν βάση στοιχείων αξίζεις περισσότερα σ’ ένα παιχνίδι. Η μεγάλη προσπάθεια του πρώτου μέρους δεν μεταφράστηκε σε κάποιο γκολ.

Η ιδέα ήταν να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο και να φρεσκάρουμε την ομάδα στο δεύτερο με τον Σιμάνσκι και τον Τάνκοβιτς, αλλά ήταν πολύ γρήγορα τα δύο γκολ που δεχθήκαμε για να αντιδράσουμε. Πρέπει να μετράμε τις δυνάμεις του κάθε παίκτη.

Για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ όλα τα ματς οφείλουν να είναι τελικοί. Είναι θλιβερό και στεναχωριέμαι για τα πολλά ντέρμπι που έχουμε χάσει. Θα πρέπει να έχουμε τον σεβασμό και την τιμή να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο ματς. Μετά θα πρέπει να αξιολογηθούν τα πάντα και να ακουστούν όλες οι δικαιολογίες που μπορεί να χρειάζονται», είπε αρχικά ο Χιμένεθ.

Για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και το τι φταίει για τα κενά που παρουσιάζει, είπε: «Η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να συνηθίσει σε κάτι τέτοιο ποτέ. Είναι η χειρότερη περίοδος στην ποδοσφαιρική μου ζωή.

Θα πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες από τα κέρατα του ταύρου όπως λέμε στην Ισπανία και είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναλύσουμε πολλά πράγματα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό το πράγμα με τα γκολ. Είναι γκολ από δικά μας λάθη και αυτό είναι που με στεναχωρεί περισσότερο και το ίδιο ισχύει είμαι σίγουρος και για τους παίκτες».

Σχολιάζοντας τέλος το πλάνο του ενόψει Παναθηναϊκου και τον Μάνταλο, ανέφερε πως «ίσως χρειαστεί να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Εμείς πηγαίνουμε για τη νίκη. Ο Μάνταλος έχασε κάποιες προπονήσεις, αλλά δείχνει καλύτερα. Θα δούμε πως θα είναι και την ημέρα του αγώνα και θα αποφασίσουμε».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024