Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο που κυκλοφόρησε και έγινε viral στα social media, και έδειχνε οδηγό λεωφορείου να απαιτεί με απαράδεκτο ύφος από μετανάστη επιβάτη να σηκωθεί από τη θέση του «για να κάτσει η κυρία», ο ΟΣΥ με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για τον εν λόγω υπάλληλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΥ:

Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

Όπως Ρόζα Παρκς;

Υπενθυμίζουμε ότι το απαράδεκτο περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Παρασκευή, στο λεωφορείο της γραμμής Α11, με τον οδηγό να σταματάει το λεωφορείο, να πλησιάζει έναν επιβάτη και να απαιτεί να σηκωθεί για να κάτσει μία γυναίκα, που είχε ζητήσει ήδη από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να της παραχωρήσει τη θέση.

Το ρατσιστικό περιστατικό που θύμισε σε πολλούς την ιστορία της Ρόζα Παρκς, έκανε το γύρο του διαδικτύου, με τον οδηγό ωστόσο να μοιάζει αμετανόητος, προσπαθώντας να πείσει ότι το «κουμάντο εδώ κάνω εγώ» ήταν στο πλαίσιο των επαγγελματικών του καθηκόντων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο