Η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων αποτελεί το πρώτο Νοσοκομείο στη Ελλάδα που αναγνωρίζεται από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Καινοτόμες Δράσεις για τον Covid-19.

Ειδικότερα, το Νοσοκομείο Μολάων διακρίθηκε για τις καινοτόμες δράσεις τηλεϊατρικής που προσέφερε στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών ευθύνης της, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν και χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμόρφωσε το έτος 2020 η πανδημία.

Το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζει τη πολιτική καινοτομίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση και υποστηρίζει τις δημόσιες οργανώσεις για την ανάπτυξη ικανότητας καινοτομίας και διοικητικού μετασχηματισμού τους. Στο εν λόγω πλαίσιο, αναγνώρισε ως καινοτόμο τη Ν.Μ. Μολάων για τη δράση «Εφαρμογή τηλεϊατρικής σε κατοίκους με δυσκολία πρόσβασης λόγω Covid-19».

Η διάκριση, έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της Διοίκησης της Ν.Μ. Μολάων και επιβράβευσης του στρατηγικού της πλάνου για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας, η οποία υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες και τις χρησιμοποιεί ως εργαλείο για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο