Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: «Έβγαλε έξω τα γεννητικά του όργανα, αλλά ωραίο παιδί»

Νέα Σμύρνη: «Έβγαλε έξω τα γεννητικά του όργανα, αλλά ωραίο παιδί»

Τα ελληνικά μίντια λοιπόν εξέφρασαν το σοκ τους που ένας «κανονικός» και «όμορφος» νεαρός προέβη σε μια τέτοια πράξη και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία. Γρήγορα, μάλιστα, φρόντισαν να τον βαφτίσουν «σάτυρο», «δράκο» ή «τέρας της Νέας Σμύρνης», καθώς φαίνεται πως δεν μπορεί να διανοηθεί ο νους του μέσου Έλληνα ότι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας θα μπορούσε να κάνει κάτι τόσο αποτρόπαιο.

Τα χειρότερα ένστικτα μερίδας της ελληνικής κοινωνίας έχει βγάλει η επίθεση του επιδειξία στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος είχε πάρει στο κατόπι μια κοπέλα που κατάφερε τελικά να του ξεφύγει. Αρκετοί ήταν αυτοί που βγήκαν από το… σκοτάδι για να αναμασήσουν τα κλασικά επιχειρήματα του «δεν είχε δώσει δικαιώματα» και «η κοπέλα είναι προκλητικά ντυμένη». Και πολλές φορές οι απόψεις αυτές υποβοηθούνταν και από τα μέσα ενημέρωσης.

Οι γονείς του νεαρού προκάλεσαν την οργή του κόσμου, καθώς τον στήριξαν λέγοντας πως είναι «το καλύτερο παιδί». Μια στάση αδικαιολόγητη μεν, αλλά κατανοητή: και στα εύκολα και στα δύσκολα, οι περισσότεροι γονείς θα στηρίξουν τα παιδιά τους. Είτε συνέβαλαν στην ελλιπή – αν μη τι άλλο – διαγωγή του είτε δεν ήξεραν ότι μεγάλωναν ένα τέρας, οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν ξαφνικά απέναντι σε μια δυσβάσταχτη πραγματικότητα.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, όμως, προκαλεί η στάση αρκετών ελληνικών καναλιών που παρουσίασαν την είδηση με το επιτυχημένο «άρωμα» παλιάς κοπής και πατριαρχίας που μόνο οι λιγοστοί που βλέπουν ακόμα τηλεόραση μπορούν να εκτιμήσουν.

Τα ελληνικά μίντια λοιπόν εξέφρασαν το σοκ τους που ένας «κανονικός» και «όμορφος» νεαρός προέβη σε μια τέτοια πράξη και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία. Γρήγορα, μάλιστα, φρόντισαν να τον βαφτίσουν «σάτυρο», «δράκο» ή «τέρας της Νέας Σμύρνης», καθώς φαίνεται πως δεν μπορεί να διανοηθεί ο νους του μέσου Έλληνα ότι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας θα μπορούσε να κάνει κάτι τόσο αποτρόπαιο.

Οι δημοσιογράφοι των καναλιών, όμως, δεν έχουν καμία δικαιολογία για το «σοκ» τους. Θα έπρεπε να είναι ήδη υποψιασμένοι από το ελληνικό MeToo και τις καταγγελίες που συντάραξαν το πανελλήνιο τους προηγούμενους μήνες. Εκεί είδαμε ότι όχι απλά άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αλλά και αστέρες του πενταγράμμου και του θεάτρου, άνδρες εμφανίσιμοι και μη, άτομα υπεράνω κάθε υποψίας μπορούν να παρενοχλήσουν, να αποπλανήσουν, να βιάσουν.

Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε δράκοι, ούτε τέρατα, ούτε τίποτα κοντοί και άσχημοι τύποι που τους τρέχουν τα σάλια. Οι κακοποιητές έχουν πολλά πρόσωπα και προσωπεία και ο λόγος ακριβώς που είναι τόσο επικίνδυνοι είναι ότι μένουν στη διπλανή πόρτα.

«Έβγαλε έξω τα γεννητικά του όργανα, αλλά ωραίο παιδί»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των θλιβερών – αν μη τι άλλο – αντανακλαστικών των ελληνικών καναλιών είναι τα χτεσινά σχόλια της Ζήνας Κουτσελίνη για την υπόθεση που έκανε σάλο. Η παρουσιάστρια κόντεψε σχεδόν να πει ότι η κοπέλα έφταιγε για την παρ’ ολίγον επίθεση που δέχθηκε, επειδή φορούσε προκλητικά ρούχα – ένα επιχείρημα που έχουμε βαρεθεί να ακούμε…

«Την κοπέλα δεν την έχουμε εντοπίσει ακόμη και δεν ξέρουμε αν είναι άλλη εκδίκηση από πίσω, αλλά έχει ανεβάσει ένα πολύ ωραίο αγόρι το οποίο έχει έξω τα γεννητικά του όργανα και την ακολουθεί» ανέφερε, λες και αν σε κυνηγά κάποιος με μόριό του μέσα στα σκοτάδια τον καταγγέλλεις…για να τον εκδικηθείς και όχι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τις υπόλοιπες κοπέλες.

Σε άλλο σημείο της εκπομπής, η παρουσιάστρια, αναφερόμενη στον 22χρονο που ακολουθούσε την κοπέλα με τα γεννητικά του όργανα έξω, προσέθεσε «αλλά ωραίο παιδί».

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, ο Άκης Παυλόπουλος, βλέποντας το βίντεο -σίγουρα όχι για πρώτη φορά- κάνει λόγο για ένα «ωραίο παλικαράκι» που «κυνηγούσε μια κοπελιά με το π**λί του όξω». Όταν ξεπέρασε την ωραία εμφάνιση του θύτη, έμεινε στην ηλικία του και το μορφωτικό του επίπεδο.

Στο ΣΚΑΪ είχαμε την απορία των δημοσιογράφων: πώς γίνεται ένας ψηλός, όμορφος, νέος φοιτητής να έκανε κάτι τέτοιο; Μάλλον, νομίζουν ότι εν έτει 2021 όλα είναι ρόδινα και παραμυθένια στην Ελλάδα και ότι οι… κακοί είναι μόνο κάτι creepy τύποι, με γαμψή μύτη και μακριά παλτά που παραμονεύουν σε σκοτεινά στενάκια και όχι σε φωτισμένες εισόδους πολυκατοικιών μεσοαστικών γειτονιών της Αθήνας.

Ένα φωτεινό παράδειγμα

Από την άλλη, έχουμε τη Νατάσα Γιάμαλη στο KONTRA, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά αποδόμησε το πρότυπο του αγοριού που δεν είχε δώσει δικαιώματα, που έχει Lower, που είναι όμορφος και κανονικός – παρά το «βίτσιο» που ο ίδιος ομολόγησε ότι έχει.

Περιληπτικά, στο σχόλιό της ανέφερε τα αυτονόητα. Δεν γίνεται όλες οι γυναίκες να μαθαίνουμε από μικρές καράτε και ζίου ζίτσου, ούτε να κρατάμε τα κλειδιά μας στο χέρι, ούτε να αγοράζουμε σπρέι πιπεριού, ούτε να έχουμε εκπαιδευτεί να κοιτάμε 360 μοίρες γύρω μας όλη την ώρα.

«Ως πότε θα φοβούνται οι γυναίκες; Να εκπαιδεύσουμε τους γιούς μας.

Υπάρχει μια προβληματική κουλτούρα και στη χώρα μας. Μεγαλώνουμε διαφορετικά τις κόρες από τους γιούς μας. Ο γιός πρέπει να είναι μάγκας, σεξουαλικά ενεργός με πολλές εμπειρίες και να μην τον τυλίξει καμιά. Η κόρη, πρέπει να φαίνεται σεμνή σαν την γυναίκα του Καίσαρα, χωρίς πολλές εμπειρίες και να νοικοκυρευτεί.

Αν δεν μεγαλώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες αρχές τα παιδιά μας, ποτέ δεν θα αντιμετωπίσουν την κοπέλα απέναντι ως ίση.

Το θέμα δεν είναι να προστατεύσουμε τις κόρες μας, αλλά να εκπαιδεύσουμε τους γιούς μας. Από εκεί ξεκινάνε όλα.»

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024