Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η δουλειά δεν θα τελειώσει ποτέ»: Μια από τις ελάχιστες αφροαμερικανίδες CEO μιλά για τον δρόμο προς την επιτυχία

«Η δουλειά δεν θα τελειώσει ποτέ»: Μια από τις ελάχιστες αφροαμερικανίδες CEO μιλά για τον δρόμο προς την επιτυχία

Έχοντας μεγαλώσει σε μια φτωχή οικογένεια – ο πατέρας της έκανε τρεις δουλειές, όπως λέει χαρακτηριστικά –η Ρόζαλιντ Μπρούερ είναι αποφασισμένη να φέρει την αλλαγή στον επιχειρηματικό κόσμο

Είναι μια από τις μόλις δυο μαύρες γυναίκες που διοικούν εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500. Πρόκειται για την Ρόζαλιντ Μπρούερ, CEO της Walgreens Boots Alliance, της μητρικής εταιρείας της αλυσίδας φαρμακείων Wallgreens – της μεγαλύτερης εταιρείας που είχε ποτέ στο «τιμόνι» της μια μαύρη γυναίκα. Και δηλώνει πως έχει έρθει για να μείνει.

Την πρώτη φορά που έγινε επικεφαλής μιας εταιρείας, αύξησε τις πωλήσεις της κατά $1 δισ. και τώρα, έχοντας βρεθεί στον κολοσσό των φαρμακείων εν μέσω της πανδημίας, δηλώνει στο Today πως «ήταν καιρός για εμένα να κάνω κάτι που πάντα ήθελα».

«Δηλαδή, να κάνω κάτι που έχει αντίκτυπο, να φέρω κάποια αλλαγή, να είμαι επικεφαλής σε κάτι που θα επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων».

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως η Μπρούερ, που είναι και μητέρα δυο παιδιών, δεν έχει υποστεί και διακρίσεις.

Όπως εξηγεί στην Today, όχι μόνο της έχουν πει πολλές φορές ότι ο λόγος που τα κατάφερε τόσο καλά στην καριέρα της είναι η φυλετική της προέλευση, αλλά της έχουν πει ακόμη και ότι «δεν είσαι τόσο έξυπνη όσο νομίζεις».

Ακόμη μοιράστηκε μια ιστορία που διαδραματίστηκε σε μια σύσκεψη με λιγότερα από 25 άτομα, όλοι εκ των οποίων ήταν CEOs.

«Ένας κύριος με ρωτούσε διαρκώς τι δουλειά κάνω, σχεδόν σαν να αναρωτιόταν γιατί ήμουν εκεί», θυμάται. «Πρέπει να με ρώτησε περίπου 20 φορές αν δουλεύω στο marketing ή στις πωλήσεις, κι εγώ του έλεγα “όχι”».

«Ήταν πολύ αστείο γιατί τύχαινε να είμαι η κεντρική ομιλήτρια στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Όταν πήρα τη θέση μου στη σκηνή, τον είδα να χάνει εντελώς το χρώμα του».

«Νιώθω ότι μέσα από αυτό θα δώσω μερικά μαθήματα και θα δείξω τον καλύτερό μου εαυτό», πρόσθεσε στην Today.

Η αφοσίωσή της στην αριστεία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, όταν οι γονείς της, που δεν κατάφεραν να σπουδάσουν, ξεκαθάρισαν στην ίδια και στα αδέρφια της ότι θα έπρεπε να φοιτήσουν σε κάποιο ανώτατο ίδρυμα.

«Ήταν δεδομένο από την πρώτη στιγμή. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή», δήλωσε στην Today. «Ο πατέρας μου έκανε τρεις δουλειές. Όμως σε κάθε εκδήλωση που συμμετείχα ποτέ στη ζωή μου, ήταν πάντα εκεί. Και θυμάμαι μια φορά που νόμιζα ότι θα πάρω το πρώτο βραβείο και κατέληξα απλώς με μια εύφημο μνεία. Θυμάμαι ότι αισθανόμουν ένοχη γιατί σκεφτόμουν ότι έφυγε νωρίς από τη δουλειά του κι εγώ κατάφερα απλώς να λάβω μια εύφημο μνεία. Μου ράγισε η καρδιά, εκείνος όμως ήταν πολύ περήφανος».

Η Μπρούερ σπούδασε στο Κολέγιο Spelman, ένα ιστορικό πανεπιστήμιο αφροαμερικανίδων με προοδευτικές ιδέες, στην Ατλάντα. Όμως ο πατέρας της δεν κατάφερε να τη δει να αποφοιτεί. Πέθανε μόλις έξι εβδομάδες πριν την ορκωμοσία της.

«Προφανώς ξέρω ότι θα ήταν αρκετά ενθουσιασμένος», λέει για τη σημερινή της επιτυχία. «Θα ήταν σίγουρα. Το σκέφτομαι συχνά αυτό».

Ο δρόμος της για την επιτυχία δεν ήταν πάντα εύκολος. Όταν ήταν CEO της εταιρείας Sam’s Club, δήλωσε ότι η διαφορετικότητα βοηθά τις επιχειρήσεις. Μετά από αυτό δεχόταν μέχρι και απειλές για τη ζωή της.

«Αυτό ήταν κάτι που με εξέπληξε. Εννοώ, ήταν ένα εντελώς αδιάφορο σχόλιο», θυμάται. «Το είχε πει μια μέρα πριν και ένας άλλος CEO, ο οποίος όμως ήταν λευκός και άνδρας. Όμως μέσα σε 24 ή 36 ώρες, είχα άνδρες της ασφάλειας γύρω από το σπίτι μου… Ήταν τρομακτικό και ήταν μια υπενθύμιση ότι δεν έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία όσο νόμιζα. Μου θύμισε ότι υπάρχει μίσος».

Ωστόσο, έχει σκοπό να συνεχίσει να προωθεί τη διαφορετικότητα, μαζί με όλες τις άλλες ευθύνες της καθημερινότητάς της.

«Είμαι η μαμά κάποιου, η σύζυγος κάποιου και η ηγέτιδα κάποιου, όμως δεν με λες και ακτιβίστρια. Επομένως αισθάνομαι ότι αυτή είναι η φυσική τάξη πραγμάτων».

Θεωρεί πως η δουλειά της δεν θα τελειώσει ποτέ:

«Βλέπω τόσες πολλές παθογένειες που έχω ανάγκη και από άλλη ενέργεια, και από άλλη φωνή. Ελπίζω ότι θα μπορώ να συνεχίσω να είμαι ένα άτομο που φέρνει αλλαγές. Πραγματικά το ελπίζω».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024