Κλέλια Ρένεση: συγκινητική απαγγελία του Εθνικού Υμνου στο σημείο που τον έγραψε ο Σολωμός
Η Κλέλια Ρένεση βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Ζάκυνθο και με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είχε την ευκαιρία να απαγγείλει τον Εθνικό Ύμνο
Η Κλέλια Ρένεση βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Ζάκυνθο και με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είχε την ευκαιρία να απαγγείλει τον Εθνικό Ύμνο.
«200 χρονια απ την Ελληνικη Επανασταση / σ αυτο το σημειο , στο λοφο του Στρανη / στο νησι της Ζακυνθου, γραφτηκε ο Υμνος εις την Ελευθερία απο τον Διονύσιο Σολωμο , ακουγοντας τις κανονιές απο το Μεσολόγγι. Αργοτερα εγινε ο Εθνικος Υμνος της Ελλαδας.
Μεγαλη χαρα κ τιμη να μπορω να απαγγέλλω αυτο το μεγαλειώδες ποιημα στον τοπο που γεννηθηκε απ τα σπλαχνα του ποιητη. Ευχαριστω ολους τους αρμοδιους για την κινηση αυτη κ την επιμέλεια αυτης της προσπαθειας.
Τα λογια ειναι πιο μεγαλα απ τον ανθρωπο/ τα χρονια δεν εσβησαν τα σημαδια τους / ο κραδασμος τους ακομα σε δονεί/ ισως να βαρανε ακομα τα κανονια σκεφτεσαι καθως η μερα φευγει κ ισως ο Διονυσιος Σολωμος κανει ακομα περιπατο στο λοφο του Στρανη κουβαλοντας τον πονο της ανθρωπότητας», έγραψε.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας