Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bill και Melinda Gates: Το «χρυσό» διαζύγιο των 124 δισ. δολαρίων

Bill και Melinda Gates: Το «χρυσό» διαζύγιο των 124 δισ. δολαρίων

Το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων είχε υπογράψει προσύμφωνο χωρισμού, όπου περιγράφει αναλυτικά πώς θα μοιραστεί η περιουσία τους

Ο Bill Gates και η Melinda Gates ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα ότι χωρίζουν έπειτα από 27 χρόνια γάμου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους είχαν συμφωνήσει πώς θα μοιράσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, πολύ πριν ανακοινώσουν και επίσημα το διαζύγιο τους.

Το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων είχε υπογράψει προσύμφωνο χωρισμού, όπου περιγράφει αναλυτικά πώς θα μοιραστεί η περιουσία τους.

Οι δυο τους δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, πριν από την τέλεση του μυστηρίου το 1994.

Περιουσία δισεκατομμυρίων

Ο 65χρονος Bill Gates είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, και η περιουσία του ανέρχεται περίπου στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έκανε την περιουσία του μέσω της εταιρείας που ίδρυσε τη δεκαετία του 1970, τη Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο.

Στα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού εικάζεται ότι περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ακίνητα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσιγκτον, τη Φλόριντα και το Ουαϊόμινγκ.

Η κύρια κατοικία τους είναι ένα αρχοντικό δίπλα στη λίμνη Μεντίνα της Ουάσινγκτον, που αξίζει τουλάχιστον 127 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, το ζευγάρι διευθύνει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο. Έχουν δεσμευτεί δε, σύμφωνα με την κοινή τους ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στο ίδρυμα ακόμα και μετά το διαζύγιό τους.

Το διαζύγιο

Το ζευγάρι υπέβαλε αίτηση διαζυγίου σε δικαστήριο στο Σιάτλ τη Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και δημοσιεύθηκαν από τον ιστότοπο TMZ.

«Αυτός ο γάμος έχει διαρρηχθεί ανεπανόρθωτα» αναφέρει η αίτηση του διαζυγίου. «Ζητούμε από το δικαστήριο να διαλύσει τον γάμο μας» συνεχίζει.

Αναφέρει δε, ότι η ιδιοκτησία, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού πρέπει να διαιρεθούν «όπως ορίζεται στη σύμβαση χωρισμού μας».

Λεπτομέρειες της σύμβασης δεν έχουν δημοσιευτεί.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1994 και έχει τρία τρία ενήλικα παιδιά για τα οποία δεν απαιτείται η οικονομική υποστήριξη της/του συζύγου, αναφέρει η αίτηση διαζυγίου, σε ό,τι αφορά στην διατροφή.

Κάθε συμβαλλόμενο μέλος έχει προσλάβει τρεις δικηγόρους για να τον εκπροσωπήσει. Μεταξύ των δικηγόρων της 56χρονης Melinda είναι ο Ρόμπερτ Κοέν, που έχει εργαστεί στο παρελθόν για πελάτες όπως η Ιβάνα Τραμπ, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ και ο Κρις Ροκ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Bill Gates προσέλαβε τρεις δικηγόρους με έδρα το Λος Άντζελες.

Η γνωριμία, ο γάμος και ο χωρισμός

Η Melinda έγινε μέλος της Microsoft ως διαχειρίστρια προϊόντων το 1987 και οι δυο τους βρέθηκαν μαζί σε ένα επαγγελματικό δείπνο εκείνη τη χρονιά στη Νέα Υόρκη.

Άρχισαν να βγαίνουν, αλλά όπως αργότερα είπε ο Bill Gates σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix: «Ενδιαφερόταν πολύ ο ένας για τον άλλον και υπήρχαν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε, θα χωρίζαμε ή θα παντρευόμασταν».

Η Melinda πρόσθεσε ότι βρήκε τον Bill να γράφει μια λίστα με τα «πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου».

Παντρεύτηκαν το 1994 στο νησί Lanai της Χαβάης και φέρονται να μίσθωσαν όλα τα τοπικά ελικόπτερα για να αποφύγουν τους ανεπιθύμητους παπαράτσι.

Το ζευγάρι ίδρυσε το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates το 2000 στο Σιάτλ, που ασχολείται κυρίως με θέματα δημόσιας υγείας, εκπαίδευσης και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Bill παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft πέρυσι για να επικεντρωθεί στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.

Το 2019, το ίδρυμα είχε καθαρά περιουσιακά στοιχεία άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι από επιχορηγήσεις συγκεντρώθηκαν περίπου 1,75 δισ. δολάρια για την έρευνα και τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της πανδημία.

Τέλος, μεταξύ 1994 και 2018 το ζευγάρι των Bill και Melinda Gates φέρεται να συγκέντρωσε περισσότερα από 36 δισ. δολάρια για το ίδρυμά τους.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024