Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καραϊσκάκεια 2021: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε τον «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης»

Καραϊσκάκεια 2021: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε τον «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης»

«Εμπνεόμαστε από την ένταση και το πάθος με τα οποία αγωνίστηκε για την ελευθερία μας, από το ατίθασο πνεύμα του, την προσφορά του στο έθνος.  Στο εικονοστάσι των ηρώων, που ανήκουν σ' όλη την Ελλάδα και σ' όλους τους Έλληνες, ο Καραϊσκάκης ακτινοβολεί, ωραίος σαν μύθος», τόνισε η ΠτΔ

«Βρίσκομαι σήμερα στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας για να τιμήσω τη μνήμη ενός πολεμιστή της Επανάστασης που υμνήθηκε όσο λίγοι: του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης» όπως τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς», ανέφερε το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  στο Μαυρομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ακτινοβολεί σαν μύθος

Και συνέχισε:

«Εμπνεόμαστε από την ένταση και το πάθος με τα οποία αγωνίστηκε για την ελευθερία μας, από το ατίθασο πνεύμα του, την προσφορά του στο έθνος.  Στο εικονοστάσι των ηρώων, που ανήκουν σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες, ο Καραϊσκάκης ακτινοβολεί, ωραίος σαν μύθος».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ- νωρίτερα παρέστη σε δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, όπου έγινε  κατάθεση στεφάνου από την ίδια.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Τσιάρας.

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου ήρωα του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στη γενέτειρά του, το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου» έγραψε στο twitter ο κ. Τσιάρας.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024