Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυριοκεφαλιτάκη: «Το μέταλλο της ομάδας ξεκινάει από τους οπαδούς μας»

Μυριοκεφαλιτάκη: «Το μέταλλο της ομάδας ξεκινάει από τους οπαδούς μας»

Για τον άθλο της Βουδαπέστης και για τη μεγάλη υποδοχή του κόσμου μίλησε η φουνταριστή του Ολυμπιακού, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Λίγες ώρες μετά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη μίλησε για το μεγάλο επίτευγμα στο οποίο έφτασε η γυναικεία ομάδα πόλο των Πειραιωτών.

Η διεθνής φουνταριστή της ομάδας μίλησε για τον άθλο της Βουδαπέστης, εξήγησε ποια ήταν τα στοιχεία που είχε η ομάδα για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, υπογράμμισε το σπουδαίο scouting που είχε κάνει το τεχνικό επιτελείο, στάθηκε στην υποδοχή από τους φιλάθλους στο «Καραϊσκάκη» επισημάνοντας πως θα γίνει «sold out» στην εικονική εξέδρα της φιέστας, χαρακτήρισε την Αλεξάνδρα Ασημάκη ως ένα μεγάλο σχολείο για αυτήν και όταν ρωτήθηκε για τη μικρή της αδερφή είπε πως θέλει σε λίγα χρόνια να την έχει συμπαίκτρια.

Αναλυτικά η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη είπε:

Για την υποδοχή από τον κόσμο: «Τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ το μέγεθος της επιτυχίας, που έχουμε αρχίσει να ηρεμούμε από την ένταση των παιχνδιών, αλλά και από το ταξίδι της επιστροφής, όπου μας περίμενε και η ευχάριστη έκπληξη από τους φιλάθλους μας στο «Καραϊσκάκη». Τέτοιες στιγμές είναι που θέλει να ζήσει ο κάθε αθλητής.

Αυτό που ξεχωρίζει τον Ολυμπιακό από τους άλλους συλλόγους είναι ο κόσμος του. Είναι αυτό το κάτι παραπάνω που δίνουν σε εμάς οι φιλάθλοί μας. Μας «πουσάρει» και μας εμπνέει να δώσουμε τα πάντα για την ομάδα. Το μέταλλο, λοιπόν, της ομάδας ξεκινάει από τους οπαδούς μας, περνάει στους προπονητές και σε εμάς.

Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και τώρα, χωρίς να έχουν οι φίλαθλοί μας τη δυνατότητα να βρεθούν στις εξέδρες του «Καραϊσκάκη» στη φιέστα για την απονομή του τίτλου στην ποδοσφαιρική μας ομάδα, ¨”εξαφανίζουν” τα εισιτήρια για την «εικονική εξέδρα». Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέσα στο γήπεδο για να χειροκροτήσει τους παίκτες μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Θα γίνει, ωστόσο, sold out και για τον σκοπό της οικονομικής στήριξης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ο κόσμος πάντα στήριζε και στηρίζει και τις ομάδες του Ερασιτέχνη και τον ευχαριστούμε θερμά».

Για το πότε πίστεψε πως θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός την Ευρωλίγκα:

«Εγώ άρχισα να πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, όταν αποκλείσαμε τη Σαμπαντέλ και μάλιστα ήμουν σίγουρη. Εάν μου κάνατε αυτή την ερώτηση στην αρχή της χρονιάς, τότε θα απαντούσα πως η κατάκτηση θα ήταν δύσκολη για εμάς. Ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στον αθλητισμό στη χώρα μας εξαιτίας των lock down. Μην ξεχνάτε πως αρχές Νοεμβρίου σταμάτησαν τα πάντα και είχαμε να παίξουμε ως ομάδα παιχνίδια πολλούς μήνες. Πολλές συμπαικτριές μου που δεν ήταν στην Εθνική γυναικών δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε προπόνηση.

Δύσκολες συνθήκες σε μία περίεργη χρονιά, η οποία έχει ακόμη δρόμο αφού μπαίνουμε στην τελική ευθεία και για τις εγχώριες διοργανώσεις, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Είναι εξίσου σημαντικοί στόχοι για τον Ολυμπιακού που πρέπει να επιτευχθούν.

Για να επανέλθω στους προημιτελικούς με την Σαμπαντέλ θα θυμήσω πως και στο πρώτο ματς, που χάσαμε με δύο γκολ διαφορά, δεν παίξαμε άσχημα απέναντι στην πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία είχε και ξένες παίκτριες, ενώ εμείς δεν είχαμε καθόλου αγωνιστικό ρυθμό. Είδαμε τα λάθη μας και στον Πειραιά δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους μας. Τότε, λοιπόν, δείξαμε το μέταλλο που έχει η ομάδα μας και το που μπορούμε να φτάσουμε».

Για τα στοιχεία που είχε η ομάδα:

«Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε, να νικήσουμε τις δύο φιναλίστ του ουγγρικού πρωταθλήματος, οι οποίες μάλιστα είχαν παίξει μεταξύ τους πέντε δυνατούς τελικούς πριν από το φάιναλ 4 της Βουδαπέστης. Όμως, τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικο, φάνηκε μέσα στην πισίνα ποια ομάδα ήθελε περισσότερο να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Από το πρώτο λεπτό του ημιτελικού έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελικού βγάλαμε ψυχή και τσαμπουκά. Αν παρατηρήσατε τα μάτια όλων γυάλιζαν. Στην άμυνα κοιτούσαμε τη μπάλα σαν να θέλουμε να την καταπιούμε. Η κάθε μία από εμάς έπαιζε για να βοηθήσει τη συμπαίκτριά της. Παίξαμε πάρα πολύ ομάδικά και σε άμυνα και σε επίθεση. Αυτά είναι τα επιμέρους στοιχεία που έκριναν τους αγώνες του φάιναλ 4».

Για το σκάουτινγκ των αντιπάλων: «Είχε γίνει τρομερό σκάουτινγκ για τους αντιπάλους μας, από τον κ. Κώστα Χατζηδάκη. Είχε βρει όλα τα ματς των αντιπάλων μας, τα έκοψε, τα μόνταρε. Ο κ. Χάρης Παυλίδης ανέλυσε τα συστήματα των ομάδων που αντιμετωπίσαμε και μας έδωσαν το υλικό να το δούμε. Το μελετήσαμε πάρα πολύ καλά και ξέραμε τι ακριβώς θα κάνει η κάθε ομάδα».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού: «Η ομάδα μας είναι αμιγώς ελληνική και με μιρκό μέσο όρο ηλικίας. Οπότε και το παρόν, αλλά και το μέλλον μας ανήκει».

Για το ποιος της έδωσε πρώτος συγχαρητήρια: «Οι πρώτοι που επικοινώνησαν μαζί μου ήταν η οικογένειά μου. Μου έκαναν βιντεοκλήση και πανηγύριζαν μαζί μας.

Για την Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Από την Αλεξάνδρα Ασημάκη έμαθα πάρα πολλά πράγματα και την ευχαριστώ. Η Αλεξάνδρα είναι, για να μην πω η καλύτερη, μία από τις καλύτερες φουνταριστές του κόσμου στην ιστορία του γυναικείου πόλο. Ηταν ένα μεγάλο σχολείο για εμένα η συνύπαρξή μας στον Ολυμπιακό κι άφησε κενό πίσω της όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση».

Για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: «Στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ θα αντιμετωπίσουμε την Κίνεφ Κίρισι, που κατέκτησε το Λεν Τρόφι και η παρουσία της από μόνη αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τον Ολυμπιακό, κυρίως για τον τρόπο που είχε χαθεί η Ευρωλίγκα στο φάιναλ 4 που είχε διοργανώσει στη Ρωσία. Εγώ μπορεί να μην ήμουν τότε, αλλά κάτι της χρωστάμε».

Για τη μικρή της αδερφή: «Ναι, η μικρή μου αδερφή συνεχίζει το πόλο και σε δύο τρία χρόνια θα κάνει και αυτή την εμφάνισή της. Το έχω πει πως θέλω κάποια στιγμή να παίξω μαζί με τη μικρή μου αδερφή. Αμυντική παίζει κυρίως, αλλά τώρα ο προπονητής της στην Ακαδημία του Ρεθύμνου τη βάζει πλέον να παίζει και φουνταριστή. Εγώ το μόνο που της λέω, γιατί δεν είμαι προπονήτρια, είναι να προσπαθεί στις προπονήσεις και να δίνει τον καλύτερό της εαυτό».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024