Βασιλακόπουλος για τον εμβολιασμό εγκύων: Απόλυτα ασφαλές και το εμβόλιο της AstraZeneca
Απόλυτα ασφαλές για τις εγκύους είναι τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κοροναϊού, όπως διαβεβαίωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Απόλυτα ασφαλές για τις εγκύους είναι τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κοροναϊού, όπως διαβεβαίωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Όταν πρωτοβγήκαν τα εμβόλια και βρίσκονταν στις κλινικές δοκιμές φάσης 3 για να εγκριθούν, δεν είχαν συμπεριληφθεί έγκυοι γυναίκες παρά μόνο αυτές που ήταν ήδη και δεν το γνώριζαν. Στη συνέχεια εμβολιάστηκαν αρκετές χωρίς κανένα πρόβλημα και οι επιστημονικοί οργανισμοί συνέστησαν τον εμβολιασμό τους, διότι ο κίνδυνος αν νοσήσουν από κοροναϊό είναι πολύ μεγαλύτερος από το να εμβολιαστούν», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σχετικά με τη σύσταση να εμβολιάζονται με mRNA κι όχι με AstraZeneca, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι πρόσφατα, πριν μια εβδομάδα, δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πιο έγκριτα ιατρικά περιοδικά ένα άρθρο που έλεγε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγκύων που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ με mRNA δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας.
«Ωστόσο, το ότι έχουμε αυτή την εξασφάλιση για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, δε σημαίνει ότι έχουμε κάποιο σήμα κινδύνου για τα άλλα εμβόλια ή έχουν κάποια επιπλοκή. Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα απόλυτα ασφαλές εμβόλιο και για τις εγκύους», κατέληξε ο καθηγητής.
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442