Ντουμπάι: Πάσχα έκαναν Έλληνες στο Εμιράτο με σούβλες και κοκορέτσια
Οι εργαζόμενοι στο Ντουμπάι αλλά και οι τουρίστες που πήγαν στο Εμιράτο για πασχαλινές διακοπές το γιόρτασαν παραδοσιακά με κοκορέτσια και αρνιά.
Spotlight
-
Πώς ένας καφές οδήγησε μια 21χρονη στην εντατική - Τι βρήκε μέσα στο ποτήρι
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
-
Είναι 110 ετών και ζει μόνος του - Αυτό είναι το μυστικό του
-
Γονείς προσοχή - Έφηβη έπαθε σοβαρά εγκαύματα αφού μιμήθηκε βίντεο στο TikTok
To ελληνικό Πάσχα στην αραβική έρημο απευθύνεται στους 8.000 περίπου συμπατριώτες μας που κατοικούν και εργάζονται στο Ντουμπάι, αλλά και σε όσους ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να αποφύγουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις μετακινήσεις και στην εστίαση αυτές τις μέρες.
Το Πασχαλινό μενού περιλάμβανε:
- Μαγειρίτσα
- Κοκορέτσι
- Κεφαλοτύρι σαγανάκι
- Σαλάτα πράσινη
- Χωριάτικη σαλάτα
- Αρνί στη σούβλα
- Ποικιλία σπιτικών γλυκών
Το κόστος ανά άτομο ανερχόταν στα 104 ευρώ, χωρίς το κρασί, τιμή που θεωρείται φυσιολογική για τα δεδομένα του Εμιράτου, σε ένα εστιατόριο που έφτασε να κάνει πάνω από 1.200 κουβέρ τη μέρα και τζίρο έως 150.000 ευρώ.
Η εστίαση στο Ντουμπάι είναι ανοιχτή μέχρι τη 01.00, ωστόσο η μουσική παίζει με χαμηλή ένταση, ενώ επιβάλλεται η χρήση μάσκας κάθε φορά που σηκώνεται κάποιος από το τραπέζι.
Η είσοδος στο Ντουμπάι επιτρέπεται μόνο με μοριακό τεστ έως και 72 ώρες πριν, χωρίς να ισχύει η καραντίνα.
Για την επιστροφή στην Ελλάδα επιβάλλεται νέο μοριακό τεστ, κάτι που γίνεται πολύ εύκολα σε κάποιον από τους δεκάδες Drive-through σταθμούς για Covid τεστ που είναι εγκατεστημένοι σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις