Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Επιχείρηση «Ελευθερία» με ταχείς ρυθμούς - Επιστρέφουν οι εμβολιασμοί από τη Δευτέρα

Κοροναϊός: Επιχείρηση «Ελευθερία» με ταχείς ρυθμούς – Επιστρέφουν οι εμβολιασμοί από τη Δευτέρα

Η επιχείρηση «Ελευθερία» μπαίνει από τον Μάιο στην πιο δυναμική της φάση, με στόχο να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν τείχος ανοσίας, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού εμβολιασμού και για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες.

Μπορεί λόγω των εορτασμών του Πάσχα η διαδικασία των εμβολιασμών να «φρέναρε», όμως από αύριο συνεχίζουν ξανά με εντατικούς ρυθμούς.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» μπαίνει από τον Μάιο στην πιο δυναμική της φάση, με στόχο να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν τείχος ανοσίας, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού εμβολιασμού και για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες.

Οι εμβολιαστικές γραμμές, λόγω της αυξημένης ζήτησης, αυξήθηκαν ενώ επιταχύνεται η διαδικασία για το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων ώστε από τις 5 Μαΐου να λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Έως χθες, Μ.Σάββατο, είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.115.339 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2.170.858 αφορούν την 1η δόση και 944.481 και τη 2η δόση.

Ρεκόρ ζήτησης

Τις πρώτες που άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 45-49 σημειώθηκε ρεκόρ ζήτησης, με περισσότερα από 140.000 ραντεβού να κλείνονται μέσα σε λίγες ώρες. Ανάλογη επιτυχία έχει σημειωθεί στις ηλικιακές ομάδες 30-39 και 40-44.

Υπενθυμίζεται πως για τη συγκεκριμένη ηλικία είναι διαθέσιμα και τα τέσσερα εμβόλια (ακόμη και από το Johnson and Johnson, το οποίο όμως δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας), με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να ψάχνουν τρόπο για να «επιλέξουν» το εμβόλιο που θέλουν.

Η χορήγηση των δόσεων θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Ο αριθμός των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, ήταν εξίσου εντυπωσιακός, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο κλείστηκαν 200.000 ραντεβού.

Τα επόμενα βήματα

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε στα Νέα Σαββατοκύριακο: «Είναι πολύ πιθανό τον Ιούνιο να προχωρήσουμε στο άνοιγμα όλων των ηλικιακών ομάδων για να εμβολιαστούν. Τον Μάιο ξεκινάμε την τρίτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», η οποία περιλαμβάνει την πλήρη ανάπτυξη των εμβολιαστικών κέντρων. Αρχές Μαΐου, αναπτύσσουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα προστεθούν και άλλα στην πορεία, και θα αυξήσουμε κατά πολύ τον καθημερινό αριθμό εμβολιασμών.

»Αν τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, εντός του Μαΐου θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα και επόμενων ηλικιακών ομάδων για να εμβολιαστούν, φτάνοντας έτσι τον Ιούνιο στο άνοιγμα της πλατφόρμας ώστε να μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Βάσει των δηλώσεων του γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το αργότερο τον Ιούνιο θα είναι διαθέσιμα όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια για τις ηλικίες άνω των 30 ετών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024