
H Κυριακή του Πάσχα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Ο Παναγιώτατος, από το Σύνθρονο, ανέγνωσε το Ι. Ευαγγέλιον στα Ελληνικά και ακολούθως αυτό διαβάστηκε, από Ιεράρχες και κληρικούς του Θρόνου, καθώς και εκπροσώπους άλλων χριστιανικών κοινοτήτων της Πόλεως, σε διάφορες γλώσσες.
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε στο Φανάρι ο Εσπερινός της Αναστάσεως.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ενδύθηκε με τα αρχιερατικά άμφια στην Αίθουσα Ακροάσεων του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από τους Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίο, Μύρων Χρυσόστομο, Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέα, και Προύσης Ιωακείμ, και από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, έφθασε στον Πατριαρχικό Ναό και τέλεσε τον Εσπερινό.
Ο Παναγιώτατος, από το Σύνθρονο, ανέγνωσε το Ι. Ευαγγέλιον στα Ελληνικά και ακολούθως αυτό διαβάστηκε, από Ιεράρχες και κληρικούς του Θρόνου, καθώς και εκπροσώπους άλλων χριστιανικών κοινοτήτων της Πόλεως, σε διάφορες γλώσσες.
Εκκλησιάστηκαν η γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, με τον σύζυγό της, πρέσβη Ιωάννη Ραπτάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Yevgueniy Yenin, με στελέχη του γενικού προξενείου της χώρας του στην Πόλη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους της ΜτΧΕ και γενικό γραμματέα της Αδελφότητας Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος», και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Μουντιάλ 2026: Οι 11άδες στο Καναδάς – Μαρόκο για τους «16» (pics)
- Πρίγκιπας Χάρι: Σόλο στη Βρετανία χωρίς Μέγκαν και παιδιά – Ο εφιάλτης και το παρασκήνιο της απόφασης
- Πετράλωνα: «Είναι δεδομένο ότι δεν υπήρξε επαρκής αντιστήριξη» λέει ο Πρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας
- Σφαιρόπουλος: «O Μίλερ-ΜακΙντάιρ είναι killer στη μέρα του, κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του»
- Χαλκιδική: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου Μιχάλης Βλαχόπουλος
- Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία: Πάνω από 1.100 πυροσβέστες δίνουν μάχη με φωτιά που έχει κάψει 100.000 στρέμματα