Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπόκλιση των Άγγλων στον Ολυμπιακό: «Βασιλιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη δεκάδα των κορυφαίων ομάδων»

Υπόκλιση των Άγγλων στον Ολυμπιακό: «Βασιλιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη δεκάδα των κορυφαίων ομάδων»

Αφιέρωμα αγγλικής ιστοσελίδας τοποθετεί τον Ολυμπιακό στις δέκα κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως βάσει τίτλων ενώ χαρακτηρίζει τους Πειραιώτες ως Βασιλιάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ακόμα μια διάκριση για τον Ολυμπιακό, ακόμη μια αναγνώριση για τον σύλλογο διεθνώς. Η αγγλική ιστοσελίδα «lastwordonsports.com» πραγματοποίησε αφιέρωμα στις δέκα ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στον κόσμο, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται στην ένατη θέση της σχετικής λίστας.

Το δημοσίευμα είναι αποθεωτικό για τον Ολυμπιακό τον οποίο χαρακτηρίζει «Βασιλιά του ελληνικού ποδοσφαίρου» και όπως αναφέρει, μπορεί πρόσφατα 12 ομάδες να ίδρυσαν την ESL ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές είναι και οι κορυφαίες στον πλανήτη.

«Αν και μπορεί να είναι οι καλύτερες ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι οι ομάδες με τους περισσότερους τίτλους. Υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν κερδίσει πολλά περισσότερα τρόπαια από το πλήθος των ομάδων του ESL», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όσο για τον Ολυμπιακό, το αφιέρωμα αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα ο Βασιλιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει κατακτήσει 46 πρωταθλήματα, σχεδόν τα μισά από το σύνολο των τίτλων. Το πρώτο του ήταν τη σεζόν 1930/31, μόλις έξι χρόνια μετά την ίδρυσή του ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει μόνο τέσσερις από τους προηγούμενους 25 τίτλους πρωταθλήματος. Ο σύλλογος με έδρα τον Πειραιά έχει επίσης κερδίσει 32 εθνικά κύπελλα (28 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ), που συνιστά ακόμη ένα ρεκόρ».

Αναλυτικά η δεκάδα κατά σειρά είναι: Αλ Αχλί (119 τίτλους), Ρέιντζερς (116), Νασιονάλ (114), Σέλτικ (111), Πενιαρόλ (108), Μπαρτσελόνα (92), Ρεάλ Μαδρίτης (91), Μπενφίκα (83), Ολυμπιακός (78) και Πόρτο (77).

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024