Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιγιαρεάλ – Αρσεναλ 2-1

Βιγιαρεάλ – Αρσεναλ 2-1

Οι Ισπανοί επικράτησαν με 2-1 και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa League, αλλά το γκολ του Πεπέ κράτησε ζωντανούς τους Κανονιέρηδες ενόψει της ρεβάνς

Η Βιγιαρεάλ ήταν ανώτερη από την Αρσεναλ, σκόραρε δύο φορές στο πρώτο μισάωρο με τους Τινγκέρος και Αλμπιόλ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε γκολ με πέναλτι από τον Πεπέ και έχασε την ευκαιρία να πάρει μια καθαρή νίκη στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Europa League.

Οι Κανονιέρηδες, παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες, κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 και έμειναν ζωντανοί στη μάχη για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Όλα θα κριθούν πλέον στο Λονδίνο, στον επαναληπτικό τον δύο ομάδων. Οι Ισπανοί έχουν το προβάδισμα, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Πεπε διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες των Βρετανών, που θα ψάξουν την ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα με τον Τρινγκέρος. Ο Τσουκβουέζε μπήκε στην περιοχή από δεξιά, κλείστηκε από δύο αντιπάλους, η μπάλα στρώθηκε στον Τρινγκέρος και αυτός με δυνατό σουτ με το δεξί την έστειλε στα δίχτυα του Λένο για το 1-0.

Η Αρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά στο 25’, αλλά η σέντρα-σουτ του Σακά έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Παρτέι σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά αστόχησε.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και στο 30’ η Βιγιαρεάλ έκανε το 2-0 με τον Αλμπίολ. Ο Παρέχο εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Αλμπιόλ από κοντά νίκησε τον Λένο για το 2-0 του Κίτρινου Υποβρυχίου.

Στο 33’ ο Μορένο έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Στο 36’ ο ρέφερι έδωσε πέναλτι υπέρ της Αρσεναλ, αλλά το πήρε πίσω μετά την εξέταση της φάσης στο VAR. Ετσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Βιγιαρεάλ μπροστά στο σκορ με 2-0.

Στο 58’ οι Κανονιέρηδες έμειναν με δέκα παίκτες, όταν αποβλήθηκε ο Ντάνι Θεμπάγιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 61’ ο Λένο είπε «όχι» στον  Τσουκβουέζε και τρία λεπτά αργότερα ο πορτιέρο της Βγιαρεάλ σταμάτησε τον Σμιθ Ρόου. Στο 72’ ο διαιτητής έδωσε για δεύτερη φορά στο ματς πέναλτι υπέρ της Αρσεναλ. Αυτή τη φορά για πέσιμο του Σακά. Ο Πεπέ το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1, βάζοντας τη βρετανική ομάδα ξανά στο κόλπο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό.

Στο 77’ οι γηπεδούχοι έμειναν επίσης με δέκα παίκτες, όταν ο Καπού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στις καθυστερήσεις η Αρσεναλ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο στράικερ των Κανονιέρηδων βγήκε τετ α τετ με τον Ρουγί, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικητές τους Ισπανούς με 2-1.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρουγί, Φόιθ (70’ Γασπάρ), Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (809’ Αλμπέρτο Μορένο), Παρέχο, Καπού, Τριγέρος (80’ Μόι Γκόμεθ), Τσουκβουέζε, Χεράρδ Μορένο, Αλκάθερ (Κοκλέν)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Χόλντινγκ, Τσέιμπερς, Πάμπλο Μάρι, Σακά (85’ Ομπαμεγιάνγκ), Σμιθ Ρόου (90+5′ Ελνενί), Παρτέι, Τζάκα, Θεμπάγιος, Όντεγκααρντ (63’ Μαρτινέλι), Πεπέ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024