Εκδόθηκαν οι τελικές οδηγίες για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα και ήδη πολλοί πελάτες έχουν αρχίσει να κάνουν κρατήσεις

Εκδόθηκαν οι τελικές οδηγίες για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα και ήδη πολλοί πελάτες έχουν αρχίσει να κάνουν κρατήσεις.

Σε λιγότερο από τρία 24ώρα τα καφέ και τα εστιατόρια με εξωτερικό χώρο, θα υποδεχθούν ξανά τους πελάτες τους μετά από σχεδόν έξι μήνες, με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις.

Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, μετρούν με… μεζούρες, για την απόσταση που θα έχουν τραπέζια και καρέκλες ενώ με μεγάλη προσμονή, θα γίνει και το άνοιγμα των μπαρ εξωτερικού χώρου αλλά χωρίς μουσική.

Εξαίρεση αποτελούν τα εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ωστόσο μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά.

Κύμα… κρατήσεων

Οι περισσότεροι ανυπομονούν για την πρώτη έξοδο τη Δευτέρα και έχουν κάνει κιόλας κρατήσεις για τραπέζι σύμφωνα με το MEGA.

Σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπεται να κάθονται έως 6 άτομα χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκα, ενώ υποχρεωτική θα είναι μάσκα για το προσωπικό.

Ανάλογα τη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων, θα πρέπει να υπάρχει απόσταση από 0,90 – 1,80 μ. ενώ υποχρεωτικό θα είναι το αντισηπτικό πάνω στο τραπέζι.

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών.

Η χρήση του μπαρ θα επιτρέπεται, αλλά και αυτή με αποστάσεις.

Εφόσον θα έχουμε στείλει το SMS με τον κωδικό 6 στο 13033 θα μπορούμε να παραμείνουμε εντός των καταστημάτων για καφέ, φαγητό και ποτό έως τις 22:45.

Οι επιχειρήσεις, παρόλα αυτά, θα μπορούν να λειτουργούν και μετά, για take away ή delivery.

Μόνο με take away και delivery θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης από Δευτέρα που βρίσκονται εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και των αεροδρομίων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr