
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η αμοιβή των ηθοποιών της σειράς «ζαλίζει»
Πόσα χρήματα πήραν οι ηθοποιοί της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»;
Τα γυρίσματα της τεράστιας για την εποχή (1977) παραγωγής -που είναι τεχνικά αψεγάδιαστη- κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα εντυπωσιακό επιτελείο διάσημων ηθοποιών, αλλά και τεράστιο αριθμό κομπάρσων και τεχνικού- βοηθητικού προσωπικού.
Ο πάπας Παύλος ο 6ος ζητάει από τον καταξιωμένο Βρετανό παραγωγό Λιου Γκρέιντ να φτιάξει μια τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του Ιησού. Εκείνος προτείνει τη σκηνοθεσία στον Ιταλό κορυφαίο.
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Άγγλος λογοτέχνης και σεναριογράφος Άντονι Μπέρτζες, που έχει γράψει το περίφημο «Κουρδιστό πορτοκάλι», αναλαμβάνει τη σύνθεση της πλοκής από τις ιστορίες των τεσσάρων Ευαγγελίων, με χρονολογική σειρά. Βασισμένος περισσότερο στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο σεναριογράφος κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερους διαλόγους όπως παρουσιάζονται αυτούσιοι στα τέσσερα πρώτα βιβλία της Καινής Διαθήκης, με αρκετές φράσεις να απαγγέλλονται στα αραμαϊκό.
- Κόντρα ΗΠΑ – Γαλλίας: Κάποτε ήσασταν υπόδειγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Υποκριτική η στάση της Γαλλίας
- Ισπανία και Γαλλία δίνουν μάχη με τον χρόνο – Οι πυρκαγιές μαίνονται ενώ περιμένουν νέο καύσωνα
- Παραλίγο σοβαρό ατύχημα στο Tour de France: Ποδηλάτης πήγε να πέσει σε γκρεμό (vid)
- Φόροι: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Παρασκευή
- Greek Government Targets Fuel Prices and Household Costs
- H Charli xcx φέρνει «brat» αέρα στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου



