
Βρετανός ΥΠΕΞ για Πενταμερή: Η Μ. Βρετανία θα συνεχίσει να εργάζεται για μια δίκαιη και διαρκή διευθέτηση του Κυπριακού
Βρετανός ΥΠΕΞ για την Πενταμερή: Η Μ. Βρετανία θα συνεχίσει να εργάζεται για την επιδίωξη μια δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης του Κυπριακού
«Οι άτυπες συνομιλίες αυτής της εβδομάδας για τη διευθέτηση του Κυπριακού ολοκληρώθηκαν. Δεν υπάρχει ακόμα κοινό έδαφος για να προχωρήσουμε σε επίσημες διαπραγματεύσεις, αλλά καλωσορίζουμε τη δέσμευση όλων των πλευρών να συναντηθούν εκ νέου στο εγγύς μέλλον», έγραψε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά το πέρας της Πενταμερούς στη Γενεύη.
This week’s informal #CyprusSettlement talks have concluded. No common ground yet to proceed to formal negotiations, but welcome commitment by all sides to meet again in the near future. The UK will continue to work with all parties to seek a fair and lasting settlement. pic.twitter.com/c444dbJhgA
— Dominic Raab (@DominicRaab) April 29, 2021
Επίσης, ο Ντομινίκ Ράαμπ τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εργάζεται με όλα τα μέρη για την επιδίωξη μια δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης.
Αναστασιάδης: Δεν ξέφυγαν
Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τη στάση της Βρετανίας κατά τις συνομιλίες – η οποία αρχικά αποτελούσε γρίφο, ενώ είχαν προηγηθεί και σχετικά ανοίγματα προς το Λονδίνο από την τουρκοκυπριακή πλευρά – ο Νίκος Αναστασιάδης, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, λέγοντας ότι «σε καμιά των τοποθετήσεών τους (σ.σ. οι Βρετανοί) δεν ξέφευγαν από το πλαίσιο των ΗΕ για λύση».
- Ο Κόλμαν Ντομίνγκο δεν θεωρεί ότι το «Michael» αποκρύπτει την αλήθεια
- Πως το παρελθόν επηρεάζει τις σχέσεις μας
- Ο Μπίλι Πόρτερ έχει να λάβει πρόσκληση για το Met Gala από το 2019
- Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, δηλώνει ο Λαβρόφ
- Μέση Ανατολή: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που είχε φυλακιστεί στο Κουβέιτ επειδή κάλυπε τον πόλεμο
- Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Προς ένταξη και ο γονιδιακός έλεγχος για καρκίνο μαστού


