Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονή Γοργοϋπηκόου: Διασωληνώθηκε η ηγουμένη αλλά οι μοναχές δεν συνεργάζονται με τον ΕΟΔΥ

Μονή Γοργοϋπηκόου: Διασωληνώθηκε η ηγουμένη αλλά οι μοναχές δεν συνεργάζονται με τον ΕΟΔΥ

Οι μοναχές στο μοναστήρι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στον Γοργοπόταμο, προμηθεύτηκαν τρόφιμα και φάρμακα, ωστόσο αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον ΕΟΔΥ παρότι διασωληνώθηκε η ηγουμένη της μονής. Ισως ζητηθεί παρέμβαση εισαγγελέα.

Δυσάρεστη τροπή παίρνει η υπόθεση με τα πολλαπλά κρούσματα κοροναϊού στο μοναστήρι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στον Γοργοπόταμο, καθώς χθες Τετάρτη το μεσημέρι η 65χρονη ηγουμένη της μονής διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.

Πιθανή παρέμβαση εισαγγελέα

Η γερόντισσα φέρεται να είχε παρουσιάσει συμπτώματα από την προηγούμενη εβδομάδα, ζήτησε βοήθεια όμως πολλές μέρες αργότερα και διακομίστηκε τελικά με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο τη Δευτέρα.

Η παρέμβαση πρώτα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και στη συνέχεια της υγειονομικής υπηρεσίας του Δήμου Λαμιέων, βοήθησε λίγο την κατάσταση, καθώς οι καλόγριες προμηθεύτηκαν τρόφιμα και φάρμακα, ωστόσο ήταν αρνητικές στην παροχή άλλης βοήθειας και ειδικότερα στη διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να επιβεβαιωθεί πόσες νοσούν και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία η Πολιτική Προστασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και αν οι μοναχές συνεχίσουν να αρνούνται τη συνεργασία, ίσως ζητηθεί η παρέμβαση εισαγγελέα.

Απαγορευτική κορδέλα

Προς το παρόν έχει μπει κορδέλα περιμετρικά του Μοναστηριού και οποιαδήποτε έξοδος ή είσοδος ατόμων απαγορεύεται, ενώ έχει ενημερωθεί και η ΕΛ.ΑΣ.

Γεγονός είναι επίσης ότι άλλες τρεις αδελφές προχθές Τρίτη αναζήτησαν ιατρική βοήθεια στο Νοσοκομείο Λαμίας, με τις δύο από αυτές να παραμένουν για νοσηλεία στην Κλινική Covid.

Η πορεία της υγείας όλων αυτών των γυναικών, ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές καθώς στο μοναστήρι υπάρχουν και ηλικιωμένες, όπως υπεραιωνόβια γερόντισσα 103 ετών.

Πηγή: lamiareport.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024