Αυστρία: Σταματά να δέχεται απευθείας πτήσεις από Ινδία
Η Αυστρία, επιβάλλοντας αποτελεσματικούς περιορισμούς εισόδου από την Ινδία και για να αποτρέψει την παράκαμψη της απαγόρευσης προσγείωσης σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαγορεύει από αύριο, Πέμπτη, την προσγείωση για απευθείας πτήσεις από την Ινδία.
Η Αυστρία, επιβάλλοντας αποτελεσματικούς περιορισμούς εισόδου από την Ινδία και για να αποτρέψει την παράκαμψη της απαγόρευσης προσγείωσης σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαγορεύει από αύριο, Πέμπτη, την προσγείωση για απευθείας πτήσεις από την Ινδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, στο περιθώριο της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου.
Σε καραντίνα
Όποιος έχει επισκεφτεί την Ινδία τις τελευταίες δέκα ημέρες πρέπει να τεθεί σε καραντίνα μετά την είσοδό του στην Αυστρία, και αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η εξάπλωση της παραλλαγής του κορονοϊού (B.1.617), η οποία φαίνεται ότι είναι ανεξέλεγκτη στην Ινδία.
Εκείνος που θα εισέλθει στην Αυστρία μέσω πτήσεων “transfer” και βρισκόταν στην Ινδία τις τελευταίες δέκα ημέρες πρέπει να τεθεί σε καραντίνα δέκα ημερών, ενώ, μετά από πέντε ημέρες, θα είναι δυνατό δωρεάν τεστ για να εξέλθει από την καραντίνα, αλλά μόνο τεστ PCR και όχι πλέον ένα τεστ αντιγόνου.
Αυτό ισχύει τόσο για Αυστριακούς όσο και για άλλα πρόσωπα με τόπο κατοικίας στην Αυστρία, ενώ εάν κάποιος δεν ζει στην Αυστρία, είναι υποχρεωμένος να επιδείξει αρνητικό τεστ PCR πριν ταξιδέψει.
Οχι προγραμματισμένες πτήσεις
Δεν υπάρχουν προς το παρόν απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις από την Ινδία προς την Αυστρία, ωστόσο, επιδιώκεται να απαγορευτούν επίσης ιδιωτικές πτήσεις και πτήσεις τσάρτερ και να αποτραπούν εναλλακτικές πτήσεις για την παράκαμψη απαγορεύσεων προσγείωσης σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Η παραλλαγή του ιού B.1.617 είναι ένας συνδυασμός των μεταλλάξεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτή η μορφή είναι συγκριτικά πιο μεταδοτική και θανατηφόρα.
Στην Αυστρία ισχύουν έως τις 2 Μαΐου απαγορεύσεις προσγείωσης αεροσκαφών από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, οι οποίες τώρα πρόκειται επίσης να παραταθούν.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442