Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζενίτ – Μπαρτσελόνα 70-78: «Έσβησε» το break με σούπερ Ντέιβις

Ζενίτ – Μπαρτσελόνα 70-78: «Έσβησε» το break με σούπερ Ντέιβις

Η Μπαρτσελόνα με μια μεγάλη εμφάνιση έκανε break στο break κόντρα στη Ζενίτ στη Ρωσία, επικράτησε με 78-70 και πήρε προβάδισμα με 2-1 στη σειρά.

Η Μπαρτσελόνα έσβησε το μπρέικ της Ζενίτ από το πρώτο παιχνίδι στην Βαρκελώνη επικρατώντας με 78-70, μέσα στην Αγία Πετρούπολη. Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους είχε τα ηνία στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και έβγαλε αντίδραση όταν η Ζενίτ μείωσε στον πόντο, καθάρισε το παιχνίδι και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Κλειστό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με την Μπαρτσελόνα να καταφέρνει να προηγηθεί με 0-6 μετά από τρία λεπτά. Η Ζενίτ απάντησε μειώνοντας με τρίποντο του Ρίβερς (3-6), ενώ λίγο αργότερα ο Πόιθρες έφερε το παιχνίδι στα ίσα (8-8). Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ το οποίο ήταν ισόπαλο (16-16) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η Ζενίτ κατάφερε να πάρει τα ηνία στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με αιχμή του δόρατος τους Μπάρον και Πόιθρες έχτισε διαφορά έξι πόντων (25-19). Η Μπαρτσελόνα ροκάνισε σιγά σιγά την διαφορά και κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά με τρίποντο του Ντέιβις (30-31) δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Η Μπαρτσελόνα πήγε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (33-34), καθώς ο Πάνγκος μείωσε από την γραμμή των βολών μετά από τρίποντο του Καλάθη.

Η Μπαρτσελόνα ανέβασε την απόδοση της στην Τρίτη περίοδο και αργά και σταθερά κατάφερε να ανεβάζει την διαφορά. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μισό της περιόδου το προβάδισμα των Καταλανών κυμάνθηκε στα επίπεδα των δύο κατοχών, με τον Kούριτς να κάνει το 40-48 μετά το πεντάλεπτο. Ο Μίροτις πήγε την διαφορά στο +10 για πρώτη φορά στο παιχνίδι (44-54), με τους γηπεδούχους να μειώνουν στους τέσσερις στο φινάλε με συνεχόμενους πόντους του Μπάρον (51-55).

Η Ζενίτ μείωσε στον πόντο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (54-55) με τρίποντο του Μπάρον, ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν έδωσε περαιτέρω δικαιώματα. Αργά και σταθερά κατάφερε να δημιουργήσει και πάλι μαξιλαράκι τριών κατοχών με τον Μίροτιτς να κάνει το +8 έξι λεπτά πριν το τέλος (58-66). Η Ζενίτ δε κατάφερε ποτέ να μειώσει περισσότερο από τους τέσσερις πόντους και γνώρισε την ήττα με το τελικό 70-78.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 33-34, 51-55, 70-78

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024