Το εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο της Βούλας επισκέφτηκε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό στη χώρα μας. Κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο της Βούλας επισκέφτηκε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό στη χώρα μας.

Καμπάνια ενημέρωσης και καλύτερος σχεδιασμός

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενη προς τους πολίτες χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «δικαίωμα στη ζωή», ενώ παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών κόντρα στην παραπληροφόρηση και τη σύγχυση αλλά και να προβεί σε καλύτερο σχεδιασμό ώστε τα εμβόλια να φτάσουν πιο κοντά στον πολίτη.

Στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά μετά την επίσκεψη της στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο της Βούλας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων στα εμβολιαστικά κέντρα, το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας παραμένει χαμηλό. Γι’ αυτό θέλω σήμερα να στείλω δυο μηνύματα.

»Το πρώτο είναι προς τους πολίτες. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα. Είναι το δικαίωμά σας στη ζωή.

»Το δεύτερο μήνυμα είναι προς την κυβέρνηση. Χρειάζεται άμεσα αποτελεσματική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για να μην μείνει κανένα περιθώριο στη σύγχυση και στην παραπληροφόρηση.

»Αλλά και καλύτερος σχεδιασμός ώστε να φτάσουν τα εμβόλια πιο κοντά στον πολίτη, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας και ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

»Να μην αφήσουμε αυτή την ελπίδα να πάει χαμένη».

Εύκολο να πετάς ατάκες

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης που συνόδευε στην περιοδεία της τη Φώφη Γεννηματά, άφησε αιχμές για τη δήλωση Τσίπρα και το στοκάρισμα στο οποίο αναφέρθηκε για το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Στην πολιτική το δύσκολο είναι να πρωτοπορείς, να οδηγείς, να εμπνέεις. Το εύκολο είναι να πετάς ατάκες, για να «παίζεις», τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις. Το πρόβλημα με την πολιτική της ατάκας του κ. Τσίπρα είναι πως διαψεύδεται διαρκώς» τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε:

«Δεν φοβόμαστε την επιστήμη, την εμπιστευόμαστε, θέλουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας και ξέρουμε ότι ο δρόμος γι’ αυτό περνά μέσα από τον εμβολιασμό».

Κατέληξε δε, ο κ. Χρηστίδης επισημαίνοντας πως «επισκεφτήκαμε με τη Φώφη Γεννηματά το Ασκληπιείο Βούλας, ακριβώς γιατί η Πρόεδρος του Κινήματος ήθελε να σηματοδοτήσει αφενός τη σημασία του εμβολίου και αφετέρου την ανάγκη αποτελεσματικής καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για να μην μείνει κανένα περιθώριο στη σύγχυση και στην παραπληροφόρηση».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr