Πρόκειται για μια δράση που στοχεύει να κάνει τους άστεγους «να αισθάνονται ισότιμοι», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Θεσσαλονίκης

Έξι κομμωτές και κομμώτριες στη Θεσσαλονίκη, θέλησαν να κάνουν ένα δώρο στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη…

Έτσι, πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους αστέγους που διαμένουν στο υπνωτήριο του κεντρικού δήμου.

Από τις 9 η ώρα το πρωί, όπως αναφέρει το GRTimes, οι καρέκλες που είχαν στηθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την δομή που φιλοξενούνται οι άστεγοι, ξεκίνησαν να γεμίζουν, με τους κομμωτές να τους περιμένουν με χαμόγελο και με τα ψαλίδια στα χέρια, για να τους εξυπηρετήσουν και να τους κάνουν το κούρεμα που επιθυμούν.

«Πιο κοντά στην άκρη παρακαλώ», ανέφερε ένας από τους πρώτους που έκατσε στην καρέκλα, ενώ ο διπλανός του ζήτησε να του περιποιηθούν και τα γένια.

Πρόκειται «για μια δράση που τους κάνει να αισθάνονται ισότιμοι, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Η ισότιμη συμμετοχή σε κάθε έκταση της καθημερινότητας», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, μιλώντας για την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης να οργανώσει τη σημερινή δράση.

Στο υπνωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο διανυκτερεύουν καθημερινά 61 συνάνθρωποι μας ενώ οι οφελούμενοι του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας είναι άλλοι τόσοι περίπου, οι οποίοι δεν διαβιούν ως άστεγοι αλλά σε συνθήκες στέγης.

Όπως ανέφερε ο κομμωτής Χρήστος Στάγκος, συγκινήθηκε όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετέχει στη σημερινή δράση. «Είπα θα κλείσω το κομμωτήριο μου μέχρι το μεσημέρι και θα έρθω εδώ να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους αστέγους πολίτες και να τους δώσουμε τη μεγάλη χαρά να νιώσουν όμορφα. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα αυτό και πρέπει να είμαστε ίσοι», τόνισε.

«Σήμερα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να κουρέψουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν την ίδια αξία με όλους εμάς. Θα ήθελα πολύ να το κάνω στο μέλλον και σίγουρα θα ξανά πάρω μέρος σε όποια διοργάνωση του δήμου μας», ανέφερε η κομμώτρια Αγάλου Ελένη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr