Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φουρθιώτης: «Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα να αυξηθούν τα μέτρα φρούρησής του

Φουρθιώτης: «Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα να αυξηθούν τα μέτρα φρούρησής του

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη.

Δεύτερη απορριπτική απόφαση εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας επί του αιτήματος του συλληφθέντος παρουσιαστή Μένιου Φουρθιωτη ο οποίος είχε προσφύγει κατά της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας για τη μείωση των μέτρων προστασίας του.

Το Δ.Τμημα του Ανωτάτου Δικαστηρίου (πρόεδρος η αντιπρόεδρος  Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια την πάρεδρο   Χριστιάνα Μπολόφη) με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του  αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Στην αίτηση αναστολής υποστήριζε ότι από την επίμαχη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και σωματική ακεραιότητά του, ενώ έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που  οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν, κάτι που παράλληλα μεταφράζεται σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος   Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του  αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής». Και με το σκεπτικό αυτό οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση αναστολής.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024