Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεσαία τάξη: Νέος γύρος αντιπαράθεσης Μητσοτάκη - ΣΥΡΙΖΑ

Μεσαία τάξη: Νέος γύρος αντιπαράθεσης Μητσοτάκη – ΣΥΡΙΖΑ

Αφορμή για έναν ακόμα γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης για τη λεγόμενη μεσαία τάξη αποτέλεσαν σήμερα οι αναφορές του πρωθυπουργού πως με τις φοροελαφρύνσεις και τα άλλα μέτρα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αποδίδονται πίσω όσα πήρε από τη μεσαία τάξη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για ακόμα μια μέρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά με στόχο να απευθυνθούν στη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Αφορμή αποτέλεσαν σήμερα οι αναφορές του πρωθυπουργού πως με τις φοροελαφρύνσεις και τα άλλα μέτρα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αποδίδονται πίσω όσα πήρε από τη μεσαία τάξη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδίδουμε όσα στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση

Η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για θράσος του κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσε να επιστρέψει όσα η κυβέρνησή του αφαίρεσε από τη μεσαία τάξη την περίοδο της πανδημίας, ενώ παρεμβαίνοντας στη διαμάχη αυτή το ΚΚΕ έκανε λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας σχολιάζοντας πως όλες οι κυβέρνησης συμπιέζουν τη μεσαία τάξη για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου.

«Αποδίδουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν, ενώ αναφορικά με την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας μας αποδεικνύει, πιστεὐω, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτόν εξάλλου υπηρετεί και το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα συζητήσουμε σήμερα».

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε πως «αύριο ολοκληρώνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με τη συμμετοχή όλων σας και η χώρα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίσημα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Το success story του Μητσοτάκη δημιουργεί αδιέξοδα στην μεσαία τάξη

«Ο κ. Μητσοτάκης ας επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της αφαιρεί 1,5 χρόνο πριν πουλήσει success story», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας πως «κάθε μέρα η μεσαία τάξη έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και μειώνει μισθούς για εργαζόμενους, αφήνει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χωρίς ίχνος ρευστότητας αντιμέτωπες με λουκέτα και απολύσεις και αρνείται τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, επί ένα χρόνο εξευτελίζει δικηγόρους, οικονομολόγους και μηχανικούς χωρίς στήριξη και με προγράμματα Σκόιλ Ελικικού», ενώ σημείωσε πως «βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία με το νέο πτωχευτικό».

«Το θράσος του κ. Μητσοτάκη εξοργίζει ακόμα περισσότερο τη μεσαία τάξη, που έρχεται κάθε μέρα αντιμέτωπη τα αδιέξοδα της πολιτικής του» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεσιτάλ υποκρισίας

«Η αντιπαράθεση των -νυν και πρώην- κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) για τη στήριξη της λεγόμενης «μεσαίας τάξης» συνιστά ρεσιτάλ υποκρισίας» σχολίασε το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «όλοι τους στηρίζουν εκείνους τους νόμους και μηχανισμούς που τη συμπιέζουν για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου».

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν επιστρέφει πίσω στους μικρούς επιχειρηματίες όσα έχασαν, αλλά με αφορμή και την πανδημία ενισχύει τα αδιέξοδά τους, τα οποία με την πολιτική τους διαμόρφωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις

»Απ’ αυτήν την άποψη η αντιπαράθεση των -νυν και πρώην- κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) γύρω απ’ τη στήριξη της λεγόμενης «μεσαίας τάξης» συνιστά ρεσιτάλ υποκρισίας, καθώς όλοι τους διατηρούν και στηρίζουν εκείνους τους νόμους και μηχανισμούς που τη συμπιέζουν για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024