Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενοκτονία Αρμενίων: Ανοίγει ο δρόμος για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Γενοκτονία Αρμενίων: Ανοίγει ο δρόμος για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

«Η Τουρκία μπαίνει σε μια λίστα που δεν είναι καθόλου τιμητική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως στο θέμα των αποζημιώσεων αλλά και τι θα μαθαίνουν οι νέοι για το οθωμανικό κράτος και το νέο τουρκικό κράτος», λέει ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητή Ευρωπαϊκών θεμάτων

Στη χειρότερη φάση τους φαίνεται να εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας μετά την επίσημη αναγνώριση από τον Τζο Μπάιντεν της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φίλη, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητή Ευρωπαϊκών θεμάτων, αυτή η κίνηση του Αμερικανού προέδρου βάζει σε «μαύρη» λίστα την Τουρκία στην σχέση της με τις ΗΠΑ.

«Μπαίνει σε μια λίστα που δεν είναι καθόλου τιμητική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως στο θέμα των αποζημιώσεων αλλά και τι θα μαθαίνουν οι νέοι για το οθωμανικό κράτος και το νέο τουρκικό κράτος».

Πιο σημαντικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι με την αναγνώριση των ΗΠΑ αυτής της Γενοκτονίας, «ανοίγει ο δρόμος στην Ελλάδα να προχωρήσει και την εκστρατεία της για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Ωστόσο, η κίνηση αυτή των ΗΠΑ, αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου, με τον Τούρκο πρόεδρο να έχει ήδη «επιτεθεί στο βόρειο Ιράκ».

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η αναφορά του Λευκού Οίκου στην Κωνσταντινούπολη, αφού χρησιμοποιήθηκε αυτό το όνομα στην ανακοίνωση της αμερικανικής ηγεσίας.

Ο Ερντογάν φαίνεται να βρίσκεται σε δεινή θέση όσον αφορά τις συμμαχίες του τόσο με τους Αμερικανούς όσο και με τους Ρώσους.

«Έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες και για τον ίδιο και για την Τουρκία», σημείωσε ο κ. Φίλης, ενώ τον χαρακτήρισε σαν έναν «από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον πλανήτη».

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γατάκι μπροστά του», κατέληξε ο καθηγητής.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024