
Αλβανία: Έκλεισαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών
Η ψηφοφορία στα 5.200 εκλογικά τμήματα διεξήχθη ομαλά στην Αλβανία με κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία, ωστόσο, δεν έβλαψαν τη διαδικασία, γεγονός που χαιρέτισαν όλες οι πλευρές.
Με τη συμμετοχή των εκλογέων να ανέρχεται στο 48% και να είναι αυξημένο κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (2017) έκλεισαν στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα) οι κάλπες για την εκλογή νέου κοινοβουλίου στην Αλβανία.
Η ψηφοφορία στα 5.200 εκλογικά τμήματα διεξήχθη ομαλά με κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία, ωστόσο, δεν έβλαψαν τη διαδικασία, γεγονός που χαιρέτισαν όλες οι πλευρές.
Η επιτυχής διαδικασία της ψηφοφορίας αποτελεί, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία Λιουίγκι Σορέκα, την αρχή του τέλους των εκλογών στη χώρα. Απομένει, ωστόσο, η καταμέτρηση των ψήφων, διαδικασία που παραδοσιακά αμφισβητείται στις αλβανικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ιλιριάν Τσελιμπάσι, που έγινε μόλις έκλεισαν οι κάλπες, δεν είναι γνωστό πότε θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι το αποτέλεσμα για τα κόμματα και τις προεκλογικές συμμαχίες θα ανακοινωθούν σε 48 ώρες από την έναρξη της καταμέτρησης.
Με κάποια exit polls, που όμως δεν θεωρούνται αξιόπιστα, να δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στο αντιπολιτευόμενο, τον Έντι Ράμα, Δημοκρατικό Κόμμα και άλλα να εμφανίζουν προπορευόμενο το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα, η αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης, Μονίκα Κριεμάδι, σε δηλώσεις της έκανε λόγο για “σαρωτική νίκη της αντιπολίτευσης”.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κύπρος: Ο Τραμπ αναδημοσιεύει συνέντευξη του κύπριου υπουργού Ενέργειας για τα ενεργειακά στην Αν. Μεσόγειο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Αποκρυπτογράφηση
- O Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει όλες τις ζημιές σε πλοία από τα «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια
- Κατάρρευση Dow Jones λόγω πετρελαίου, πτώση για Αlphabet και Tesla


