Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε ως το τέλος κόντρα στον τεράστιο Ράφαελ Ναδάλ αλλά ηττήθηκε με 2-1 σετ στον τελικό του Barcelona Open, με τον Ισπανό να κατακτά τον 12ο τίτλο του στη Βαρκελώνη.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε ως το τέλος κόντρα στον τεράστιο Ράφαελ Ναδάλ αλλά ηττήθηκε με 2-1 σετ στον τελικό του Barcelona Open, με τον Ισπανό να κατακτά τον 12ο τίτλο του στη Βαρκελώνη μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κράτησε σχεδόν 4 ώρες.
Ο Ισπανός, παρότι βρέθηκε πίσω με 4-2,, έκανε μεγάλη ανατροπή και πήρε το πρώτο σετ με 6-4. Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε… θρίλερ, με τον Στέφανο να ισοφαρίζει σε 6-6 και να φέρνει το ματς στα ίσα στο τάι μπρέικ (1-1). Το τρίτο και καθοριστικό σετ ήταν εξίσου συναρπαστικό, με τους δύο τενίστες να βαδίζουν μαζί μέχρι το 5-5, με τον Ράφα να κάνει το μπρέικ και να προηγείται με 6-5.
Ο Ναδάλ πήρε το προβάδισμα στο πρώτο σετ (1-0), με τον Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ και να προηγείται με 2-4. Ο Ράφα έπαιζε πολύ στο backhand τον Στέφανο και τον οδήγησε σε λάθη, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και στη συνέχεια έκανε το 1-0 στα σετ φτάνοντας στο 6-4.
Ο Στέφανος έκανε ξανά μπρέικ στην αρχή του δεύτερου σετ και προηγήθηκε με 1-3, όμως και πάλι ο Ναδάλ έβγαλε αντίδραση. Ο Ισπανός τενίστας ισοφάρισε σε 3-3 αρχικά και στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα με 4-3 και 5-4. Ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε, έκανε το 5-5, αλλά και πάλι ο Ναδάλ έφτασε το 6-5.
Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κάνει το 6-6 και να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ, εκεί όπου με εντυπωσιακό τρόπο λύγισε τον Ναδάλ και με 6-8 ισοφάρισε στα σετ (1-1).
Ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-1 στα σετ, με τον Ναδάλ να ισοφαρίζει σε 2-2 και 3-3. Οι δύο τενίστες πήγαιναν μαζί μέχρι το 5-5, με τον Ισπανό να κάνει το μπρέικ για το 6-5 και έφτασε στη νίκη με 7-5.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του αντιπροσώπου του, ζήτησε να μην συμμετέχει το Ιράν στο Μουντιάλ του καλοκαιριού, με την Ιταλία να επιλέγεται ως αντικαταστάτρια του.
Οι Πίστονς πανηγυρίζουν έφεραν τη σειρά στα ίσα απέναντι στους Μάτζικ επικρατώντας 98-83, ενώ οι Θάντερ δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κόντρα στους Σανς.