Η 5η και η 6η αγωνιστική αναβλήθηκαν στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και δεν έχουν οριστεί ακόμα.

Η προκριματική φάση για την ζώνη της Νότιας Αμερικής, εν΄ όψει του Μουντιάλ 2022, που είχε ανασταλεί τον Μάρτιο, αφού οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αρνήθηκαν να διαθέσουν τους παίκτες τους, θα συνεχισθεί στις ημερομηνίες που είχαν προγραμματιστεί τον Ιούνιο, πριν από την έναρξη του Copa America (13 Ιουνίου-10 Ιουλίου).

Η 5η και η 6η αγωνιστική, που είχε προγραμματιστεί για τις 25, 26 και 30 Μαρτίου, αναβλήθηκαν επ ‘αόριστον από τη Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής λόγω της άρνησης των ευρωπαϊκών συλλόγων, που ανησυχούσαν από τους κινδύνους της πανδημίας του κορονοϊού και της καραντίνας, και δεν «απελευθέρωσαν» τους Νοτιοαμερικανούς ποδοσφαιριστές τους.

Αυτές οι δύο αγωνιστικές, που περιλαμβάνουν το ντέρμπι Βραζιλία-Αργεντινή, επαναπρογραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, με την Conmebol, η οποία ζήτησε από την FIFA τρεις επιπλέον ημέρες για να εξασφαλίσει την επαρκή ανάπαυση και αποθεραπεία των παικτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο διαεβαίωσε για την υποστήριξη του στο αίτημα, συμφωνώντας ότι για λόγους δικαιοσύνης, οι ομάδες της Νότιας Αμερικής πρέπει να έχουν διαθέσιμους όλους τους παίκτες τους και προέτρεψε την FIFA να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο διεθνές ημερολόγιο.

Οι 7η και η 8η αγωνιστική, θα διεξαχθούν στις 3 και 8 Ιουνίου, ενώ μετά την διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων, η Βραζιλία προηγείται στην κατάταξη με 12 βαθμούς και ακολουθεί η Αργεντινή με 10.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr