Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρσεναλ – Έβερτον 0-1

Άρσεναλ – Έβερτον 0-1

Η Έβερτον επικράτησε με 1-0 της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» για την 33η αγωνιστική της Premier League, έφτασε τους 52 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της Άρσεναλ μετά από 25 χρόνια για τα «ζαχαρωτά»

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Έβερτον, η οποία επικράτησε για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» (1-0) για την 33η αγωνιστική της Premier League και αύξησε τη διαφορά της από τους «κανονιέρηδες» στους έξι βαθμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους παρέμειναν στην 9η θέση.

Έτσι, η ομάδα του Αντσελότι έφτασε τους 52 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στο -1 από την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς, δημιουργώντας την πρώτη καλή στιγμή στο 12′. Ο Ντίν βρήκε τον Κάλβερτ-Λιούιν στην περιοχή, αλλά το σουτ του Άγγλου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίκφορντ, ενώ στο 18′ ο τερματοφύλακας της Έβερτον σταμάτησε σωτήρια την προσπάθεια του Σακά.

Η Έβερτον απάντησε στις ευκαιρίες με τον Ριτσάρλισον να σουτάρει στο 29′ αλλά ο Λένο απέκρουσε και δέκα λεπτά αργότερα τα «ζαχαρωτά» έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Σίγκουρτσον να σημαδεύει το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η ομάδα του Αντσελότι μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47′. Ο Σίγκουρτσον βρήκε χώρο στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λένο. Στο 52′, η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ριτσάρλισον στον Θεμπάγιος, ωστόσο μετά από χρήση του VAR ο διαιτητής πήρε την απόφαση πίσω.

Η ομάδα του Αρτέτα συνέχισε να πιέζει χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Θεμπάγιος να αστοχεί μέσα από την περιοχή (65′, 67′), ωστόσο η Έβερτον ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο αργότερα. Στο 76′, ο Ριτσάρλισον έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Λένο προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Η Άρσεναλ πίεσε μέχρι το τέλος αλλά δεν μπόρεσε να βρει την ισοφάριση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Πίκφορντ να σταματάει τον Μαρτινέλι, με την Έβερτον να πανηγυρίζει σημαντικό διπλό στην έδρα των «κανονιέρηδων».

Άρσεναλ: Λένο, Πάμπλο Μάρι, Χόλντινγκ, Τζάκα, Τσέιμπερς (83’ Γουίλιαν), Παρτέι, Θεμπάγιος, Πεπέ (74’ Όντεγκααρντ), Σακά, Σμιθ Ρόου, Ενκετιά (74’ Μαρτινέλι)

Έβερτον: Πίκφορντ, Ντιν, Κόουλμαν, Γκόντφρεϊ, Χολγκέιτ, Χάμες Ροντρίγκες (86’ Ντέιβις), Άλαν, Γκόμες (66’ Ντελφ), Ριτσάρλισον (89’ Μίνα), Σίγκουρντσον, Κάλβερτ Λιούιν

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024