Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι έτοιμο το νέο σωφρονιστικό κατάστημα στη Νεάπολη Λασιθίου

Οικονόμου: Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι έτοιμο το νέο σωφρονιστικό κατάστημα στη Νεάπολη Λασιθίου

Οι εργασίες, όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, είχαν σταματήσει εδώ και χρόνια, ωστόσο ξεκίνησαν εκ νέου, ενταγμένες όπως ανέφερε στο πλαίσιο υλοποίησης της σωφρονιστικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία καλύτερων και ανθρωπίνων συνθηκών και για τους κρατουμένους

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το σωφρονιστικό κατάστημα της Νεάπολης που αναμένεται να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο του νέου σωφρονιστικού καταστήματος «Κρήτη 2» στη θέση Κουρούνες, στη Νεάπολη Λασιθίου.

Οι εργασίες, όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, είχαν σταματήσει εδώ και χρόνια, ωστόσο ξεκίνησαν εκ νέου, ενταγμένες όπως ανέφερε στο πλαίσιο υλοποίησης της σωφρονιστικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία καλύτερων και ανθρωπίνων συνθηκών και για τους κρατουμένους.

«Οι εργασίες προχωρούν εντατικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει την παράδοση του έργου το καλοκαίρι του 2022. Το έργο αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιείται από την κυβέρνηση και, εκτός από αυτό το έργο, περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού και την ίδρυση νέου, το νέο σωφρονιστικό κατάστημα που παραλάβαμε στη Δράμα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για τη δημιουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων στα Ιωάννινα, τη Χαλκίδα και στη Μεγαλόπολη» εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή και σε άλλες προτάσεις, καθώς, όπως ανέφερε, η στόχευση είναι να δημιουργηθούν σύγχρονα καταστήματα κράτησης με ανθρώπινες συνθήκες για όσους βρέθηκαν κάποια στιγμή στη δυσάρεστη θέση να χάσουν την προσωπική τους ελευθερία και ζητούμενο είναι η κοινωνική τους επανένταξη. Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση έχει συνολικά το πρόγραμμα που υλοποιείται και περιλαμβάνει, επιπλέον, τη μεταχείριση των κρατουμένων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που τους αφορούν και άλλα μέτρα, που καταδεικνύουν ότι «η κυβέρνηση διατηρεί σταθερή πολιτική βούληση και υλοποιεί στην πράξη και όχι στα λόγια, τις δεσμεύσεις της».

Μαζί με τον κ. Οικονόμου στο Λασίθι βρίσκεται και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία γνωστοποίησε ότι το νέο κατάστημα κράτησης στη Νεάπολη είναι δυναμικής 600 θέσεων και θα βοηθήσει στην επίλυση της συμφόρησης που παρατηρείται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ενώ επέρριψε ευθύνες για το πάγωμα των εργασιών στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η απόφαση για το κατάστημα κράτησης «Κρήτη 2» είχε ληφθεί από το 2003, ενώ η άδεια εκδόθηκε το 2008. Το 2017 με ευθύνη της τότε κυβέρνησης οι εργασίες πάγωσαν» είπε η κ. Νικολάου και εξήγησε ότι μέσα σε λίγους μήνες, με τη γνωστοποίηση της κατάστασης του έργου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, η σημερινή Γραμματεία ξεμπλόκαρε το έργο.

«Υπολογίζεται ότι, αν όλα κυλήσουν ομαλά, τον Ιούνιο του 2022 το νέο κατάστημα κράτησης θα παραδοθεί. Με τις 600 θέσεις που διαθέτει, λύνεται το πρόβλημα της συμφόρησης στα σωφρονιστικά καταστήματα, που έχουν αυτή την ώρα 650 περισσότερους κρατουμένους από τον αριθμό που προβλέπεται» ανέφερε η κ. Νικολάου.

Τον κ. Οικονόμου και την κ. Νικολάου συνοδεύει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης που επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, επισκέφθηκαν το ΤΑΕ Νεπόλεως, το σωφρονιστικό κατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου στον ‘Αγιο Νικόλαο.

Στη συνέχεια θα έχουν συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου καθώς επίσης και με τους δημάρχους Σητείας, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, όπου θα συζητηθούν ζητήματα της περιοχής που άπτονται της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024