Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκυλακάκης : Τη Μεγάλη Τρίτη κατατίθεται στην Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Σκυλακάκης : Τη Μεγάλη Τρίτη κατατίθεται στην Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Την Μεγάλη Τρίτη θα κατατεθεί στην Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η δουλειά για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Την Μεγάλη Τρίτη θα κατατεθεί στην Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Απορρόφηση των κονδυλίων

«Η κυβέρνηση θα καταθέσει στην Κομισιόν το σχέδιο ανάκαμψης τη Μεγάλη Τρίτη» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον «Σκάι 100,3» σημειώνοντας ότι το σχέδιο έχει ήδη παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο και σήμερα θα γίνει συζήτηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το σχέδιο έχει γραφτεί και κοστολογηθεί και ήδη έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις με την Κομισιόν, ενώ τόνισε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η δουλειά για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ανέφερε επίσης ότι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 60 μεταρρυθμίσεις με στόχο να βελτιωθεί ο τρόπος που δουλεύει το δημόσιο και οι επιχειρήσεις.

Το τέλος του πολέμου

Για «ρωμαλέα ανάπτυξη» και σταδιακή «αποσωλήνωση της οικονομίας» από τα μέτρα στήριξης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στον Alpha, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι αυτό που θα ζήσουμε στη μετα-Covid εποχή, θα μοιάζει με το τέλος ενός πολέμου. «Όπως είχαμε ισχυρή ανάκαμψη μετά τον πόλεμο, έτσι θα είναι και τώρα».

«Η ανάκαμψη θα είναι πολύ ισχυρή. Έχει σημασία η ποιότητα της ανάκαμψης, να συνδέεται με επενδύσεις, εξωστρέφεια, καινοτομία. Έχουμε “όπλο” και το Ταμείο Ανάκαμψης» επεσήμανε, παράλληλα.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά την κατάσταση των επιχειρήσεων, μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων στήριξης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μια «σταδιακή αποσωλήνωση» της οικονομίας, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις.

Οι πρώτες εκταμιεύσεις

Τόνισε δε, ότι θα προβλεφθούν ειδικές δράσεις στήριξης για την επανεκκίνηση των πληττόμενων κλάδων της οικονομίας, όπως ακριβώς θα συμβεί στην εστίαση, η οποία θα λάβει 330 εκατ. ευρώ σε μορφή κεφαλαίου κίνησης.

«Το ίδιο θα κάνουμε και σ’ άλλους κλάδους, όπως τα γυμναστήρια, τους παιδότους κι άλλες επιχειρήσεις κλπ» σημείωσε, με νόημα, δίχως να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ερωτηθείς δε, για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σπατάληση των χρημάτων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024