Ουκρανία: Καλωσορίζει την αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την ανακοίνωση της Μόσχας για μείωση του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο θα παραμείνει σε επαγρύπνηση.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την ανακοίνωση της Μόσχας για μια μείωση του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο θα παραμείνει σε επαγρύπνηση.
Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε την κορυφαία στρατιωτική διοίκησή της να αρχίσει από αύριο, Παρασκευή, την επιστροφή των στρατευμάτων στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» των δυνάμεων στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
«Η μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στα σύνορά μας αποκλιμακώνει αναλογικά την ένταση», ανέφερε σήμερα ο Ζελένσκι με tweet του. «Η Ουκρανία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, ωστόσο χαιρετίζει κάθε βήμα για τη μείωση στρατιωτικής παρουσίας και την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς», συμπλήρωσε.
- ΕΝΦΙΑ: Αναμονή για τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες – Πού θα βρείτε το εκκαθαριστικό
- Χαρίτσης: Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση-χάκερ – Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος και θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες του
- Προ ημερησίας συζήτηση άμεσα ζητά ο Ανδρουλάκης – Ο Μητσοτάκης οφείλει να λογοδοτήσει για το παρακράτος που έστησε
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο η μητέρα που κούρεψε την κόρη της πάνω σε καυγά
- «Θα βρούμε τον σωστό τόνο» – Η λεπτή ισορροπία του παρουσιαστή των Όσκαρ, Κόναν Ο’Μπράιεν, εν μέσω του πολέμου με το Ιράν
- Η Κούβα δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εν μέσω του πετρελαϊκού αποκλεισμού



