Γεωργιάδης : Πώς θα ανοίξει η εστίαση – Τι θα γίνει με τα SMS
«Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρχει SMS μετακίνησης για την εστίαση άφησε o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Live News.
Παράλληλα, σε ότι αφορά στο πότε θα εκταμιευθούν τα οι πόροι στήριξης της εστίασης είπε: «Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7. Μέχρι 10 Μάιου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μάιου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία».
Για ενάμιση μήνα ακόμα τα self test
Σχετικά με τα self test, έκανε λόγο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία του κράτους.
Μάλιστα, αποκάλυψε, ότι κάποια θα δίνονται δωρεάν κάποια μπορεί να χρειαστεί να τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις. «Πιθανό ενδεχόμενο το ένα self – test θα το προσφέρει το κράτος και το άλλο θα το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της. Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος».
«Ένα έναμιση μήνα θα χρησιμοποιούμε ακόμα self test. Όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μας είναι χρήσιμα» πρόσθεσε.
Τέλος, γνωστοποίησε, ότι αύριο θα προτείνει στην επιτροπή των ειδικών να επαναλειτουργήσει το click inside στη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα των malls «γιατί δημιουργείται θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού» και τα κέντρα αισθητικής «που είναι αδικημένα».
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μπορεί να προσποιηθεί κανείς ότι είναι πλούσιος;
- Μόρις: «Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442