
ΗΠΑ : Ξεπεράσαμε τα 200 εκατ. εμβολιασμούς ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα οι ΗΠΑ πέτυχαν τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνησή του να χορηγηθούν 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 ημέρες θητείας του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα οι ΗΠΑ πέτυχαν τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνησή του να χορηγηθούν 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 ημέρες θητείας του.
«Όταν δημοσιευτούν αύριο οι αριθμοί εμβολιασμών, θα φανεί ότι το πετύχαμε. Σήμερα ξεπεράσαμε τους 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς», δήλωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο. «Είναι ένα απίστευτο επίτευγμα για το έθνος».
Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνησή του πέτυχε τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων εμβολίων την 58η ημέρα της θητείας της – τον νούμερο ένα στόχο του προέδρου για την καταπολέμηση του κορονοϊού στις ΗΠΑ.
Στις 568.000 οι νεκροί
Σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό στις ΗΠΑ και 568.000 άλλοι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μια νέα φάση στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού. Από τη Δευτέρα, με την υποστήριξη 50 κυβερνητών Πολιτειών, όλα τα άτομα άνω των 16 θα μπορούν να εμβολιαστούν.
Στόχος οι άνω των 16
«Οι πρώτοι τρεις μήνες του προγράμματος εμβολιασμού μας επικεντρώθηκαν στον εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων υψηλού κινδύνου. Τώρα, στόχος μας είναι να φτάσουμε σε όλους, άνω των 16 ετών στην Αμερική, όπου κι αν ζείτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε ο Μπάιντεν.
Προέτρεψε επίσης τους εργοδότες μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων σε κάθε Πολιτεία να δώσουν στους εργαζόμενους το χρόνο που απαιτείται, επί πληρωμή, για να εμβολιαστούν.
Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει σχεδόν 216 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
- ΠΑΣΟΚ: Έκθετη η κυβέρνηση για την συνεχιζόμενη οπλοχρησία και την αυτοδικία στην Κρήτη
- Akylas: «Δέχθηκα bullying, δεν τα παράτησα» – Όσα είπε για τo queer τίμημα, τη φτώχεια και την ηρωίδα μάνα του
- Ο Σλοτ… ανακοίνωσε την παραμονή του: «Στη Λίβερπουλ και τη νέα σεζόν» (vid)
- Λετονία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός – Πώς τα ουκρανικά drones προκάλεσαν πολιτική κρίση
- Politico: Το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει στον Πούτιν να εισβάλλει σε ξένες χώρες – Διεθνής ανησυχία
- Πάνος Πανόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά»


